Doel van de regenboogweek is het vergroten van de acceptatie van seksuele diversiteit.
Doel van de regenboogweek is het vergroten van de acceptatie van seksuele diversiteit. Foto: Adobe Stock

Activiteiten tijdens Regenboogweek in Hoorn en Westfriesland

Algemeen

HOORN - Op en rond coming out dag (11 oktober) vindt de regenboogweek plaats in Hoorn en Westfriesland. Van 8 tot 16 oktober zijn er diverse feestelijke, mooie en ingetogen activiteiten met als doel het vergroten van de acceptatie van seksuele diversiteit.

LHBTIQ+-ers (lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgenders, intersekse personen, queers plus anderen) kunnen nog steeds niet altijd zichzelf zijn. Ze worden soms gepest, bedreigd, mishandeld of gediscrimineerd. Ze voelen zich niet altijd veilig om te zeggen dat ze niet hetero zijn of om hand in hand met hun partner te lopen. Je moet dan een deel van jezelf verstoppen en dat is kwetsend. Daarom is de regenboogweek er: om te vieren dat je wel jezelf mag zijn en dat iedereen het recht heeft om gelijk behandeld te worden. Maar ook om stil te staan bij het feit dat de acceptatie nog niet is zoals die zou moeten zijn.

Op de website www.platformregenboog.nl staat het volledige programma van de week. Zaterdag 8 oktober wordt afgetrapt met muziek, op zondag is er een regenboogviering, dinsdag 11 oktober wordt de regenboogvlag gehesen door de wethouder bij het Horizon College, donderdag en zondag worden films gedraaid en zaterdag 15 oktober staat een pubquiz op het programma.

Iedereen is welkom, in Hoorn en de andere gemeentes in Westfriesland, om de verschillende activiteiten van het programma van de regenboogweek 2022 mee te maken.