Medemalaca speelt 15 en 16 oktober een prachtig programma.
Medemalaca speelt 15 en 16 oktober een prachtig programma. (Foto: aangeleverd)

Concert Medemalaca Vocali

Algemeen

Zingen mocht lange tijd niet, maar afgelopen zomer hebben de koorleden van Medemalaca met enthousiasme de zangboeken weer opengeslagen en geven zaterdag 15 oktober om 20.15 uur en op zondag 16 oktober om 14.30 uur een concert in de Bonifaciuskerk, Kerkplein 9 in Medemblik. 

Stabat Mater van de Italiaanse componist Rossini waarin Maria vol wanhoop onder het kruis met Jezus staat, is een dramatisch stuk met fantastische muziek en een bewogen geschiedenis.

Lauda Sion van Mendelssohn is heel anders van sfeer. De Duitse componist heeft de Latijnse tekst van de middeleeuwse filosoof en kerkleraar Thomas van Aquino van prachtige muziek voorzien.

Het gemengde koor Medemalaca Vocali wordt zoals altijd begeleid door een orkest van dertig professionele musici en vier solisten. Dat zijn dit jaar: Judith Weusten (1e sopraan), Linsey Coppens (2e sopraan), Edward Leach (tenor), Yonathan van den Brink (bas).

Het geheel staat onder leiding van dirigent Jan Laan.

De kerk is 45 minuten voor aanvang geopend.

De kaarten die in 2020 zijn verkocht zijn voor dit concert geldig. Nieuwe toegangskaarten à 20 euro zijn te bestellen via info@medemelaca-vocali.nl