Op zoek naar een nieuwe woning? Bezoek de Open Huizen Dag op 1 oktober.
Op zoek naar een nieuwe woning? Bezoek de Open Huizen Dag op 1 oktober. (Foto: Pixabay)

Je huis verkopen? Zo pak je het aan

REGIO - Ben je van plan om je huis te verkopen? Doe je mee met de Open Huizen Dag? Zorg ervoor dat je huis aantrekkelijk is voor de mensen die het komen bezichtigen.

Open Huizen Dag 1 oktober

Schilder je muren in een neutrale kleur. Misschien vind jij die donkere muur mooi, maar dat valt niet bij iedereen in de smaak. Tevens maken lichte kleuren je huis ruimtelijker.

Laat aan potentiële kopers je opbergruimte zien. Mensen vinden het prettig om te weten, dat ze hun vele spullen uit het zicht kunnen plaatsen. Een opgeruimd huis brengt rust.

Zorg ervoor dat er een ruimte, bijvoorbeeld in een kast, is waar je vlak voor een bezichtiging nog wat spullen kwijt kan. Speelgoed van de kinderen of een rondslingerende flyer of krant.

Zorg dat er zo weinig mogelijk op de vensterbank staat. Lichtinval is belangrijk in huis en voor een toekomstige bewoner.

Zorg voor een persoonlijke touch in huis, denk aan een mooie bos bloemen, een lekker geurende appeltaart of de huiselijke geur van een vers gezette koffie. Wek een gezellige indruk voor de belangstellenden die je huis komen bekijken.

Zorg dat het buitenleven op orde is. Is je tuin netjes, balkon of dakterras schoon? Alle tuinspullen netjes en uitnodigend neergezet?

Een koper kijkt naar?

Als toekomstige koper kijk je natuurlijk altijd naar de staat van het huis. Zitten er scheuren in de buitenmuur? Liggen de dakpannen nog goed? Is het houtwerk nog goed in de verf? Vraag gelijk even wanneer dat voor het laatst gebeurd is. En vergeet niet naar het energielabel te vragen? Is de woning goed geïsoleerd? En wat hebben de verkopers nog meer gedaan om hun huis te verduurzamen? En als laatste... loop een rondje door de wijk.