Uit handen van Seal, namens alle groeperingen binnen Ajax, mocht het team van de Brandweer een prachtig canvasdoek in ontvangst nemen.
Uit handen van Seal, namens alle groeperingen binnen Ajax, mocht het team van de Brandweer een prachtig canvasdoek in ontvangst nemen. (Foto: Evert Ruis)

Ajax supporters bedanken Brandweer en Duikteam voor goede zorgen omgekomen Jordi (22)

Algemeen

MONNICKENDAM – De mannen en vrouwen van de brandweerkazerne in Monnickendam werden vorige week aangenaam verrast door Seal, voorzitter van het Amsterdams Supporters Fonds (ASF). De Ajacieden kwamen de brandweerploeg persoonlijk bedanken voor de goede zorg en steun die zij hebben gegeven tijdens en na het overlijden van de 22-jarige Jordi Barbé, de zoon van Dennis, een Ajacied in hart en nieren van Vak M uit De Meer, het oude Ajaxstadion.

Bedankt voor jullie dappere daden

Het was op zondag 22 mei een emotionele bijeenkomst omdat de vrienden van Vak M dicht bij de familie Barbé staan. Deze groep heeft een jarenlange persoonlijke vriendschap en liefde opgebouwd. Ook vader Barbé was aanwezig. Uit handen van Seal, namens alle groeperingen binnen Ajax, mocht het team van de Brandweer een prachtig canvasdoek in ontvangst nemen. Hierop staat een herkenbaar beeld voor veel Ajacieden: een volle Ajax-tribune, juichende supporters boven vlaggen met daarop alle groepen vertegenwoordigd binnen Ajax en dikke rookwolken van het vuurwerk. 

“Het is een heel tragisch verhaal wat er is gebeurd. Het zal voor jullie (brandweer en duikteam, red.) zeker niet makkelijk zijn geweest dit mee te maken. We willen jullie dappere strijders bedanken voor jullie dappere daden!”. Mede dankzij inzameling van donaties binnen de supportersgroepen is er op een mooie en indrukwekkend manier afscheid genomen van Jordi op 30 april. 

Het waren de mannen en vrouwen van brandweerteam Monnickendam en Duikploeg Purmerend die snel ter plaatse waren na een melding over een auto die te water was geraakt in de Purmer, 23 april jl. “Helaas mocht onze hulp niet meer baten. Dat is vreselijk…Een van onze collega’s is na het ongeval bij de familie langs geweest om te praten over wat er precies is gebeurd. Dat is het minste wat wij kunnen doen en we waarderen de dank van de familie en vrienden van Jordi enorm”, vertelt Denis de Vries, bevelvoerder Brandweer Monnickendam.

Hij benadrukt na de dankwoorden van Seal namens de familie Barbé en Ajax supporters dat hij het ontzettend fijn vindt om te zien dat de waardering zo groot is. “Er wordt ook nog wel eens met een vooroordeel gesproken over de supporters van Ajax.  Als je dan ziet hoe dit allemaal is gedaan, met zoveel respect. Dat is ook de supporterskern van Ajax. Dat is heel mooi en heel dankbaar. Het canvas krijgt een mooie plek in onze kantine.”