De politie rijdt sinds september vorig jaar niet meer vanaf de Waterlandlaan maar vanaf Component in de Baanstee.
De politie rijdt sinds september vorig jaar niet meer vanaf de Waterlandlaan maar vanaf Component in de Baanstee. ((Foto: aangeleverd))

Politie Purmerend houdt open dag op nieuw adres

Algemeen

PURMEREND - Op zondag 24 april houdt het Politie Basisteam Purmerend open dag. Iedereen krijgt van 12.00 tot 16.00 uur de gelegenheid om een kijkje te nemen in en rondom het nieuwe bureau aan de Component 96 in de Baanstee. Sinds eind september vorig jaar is de politie op dit adres gevestigd.

Destijds is er weinig ruchtbaarheid gegeven aan de verhuizing vanaf de Waterlandlaan naar het nieuwe bureau, maar nu vindt de politie het hoog tijd om inwoners van Purmerend een uniek inkijkje te geven in het bureau. “En omdat wij graag in verbinding blijven met alle burgers.”

Er zijn die dag verschillende politievoertuigen te bezichtigen, er is een speurtocht voor de kinderen en verschillende stands zijn aanwezig. Daarnaast is een deel van het bureau opengesteld en is er - onder voorbehoud van calamiteiten - een drone-team aanwezig. 

De speurtocht wordt ingedeeld in twee groepen: voor kinderen tot en met 11 jaar (zij kunnen een bezoek van een politieagent in de klas winnen) en jeugd van 12 tot en met 17 jaar (zij kunnen een dagdeel mee op pad met de politie winnen). Ook is er een stand van de afdeling Werving & Selectie. Mensen die geïnteresseerd zijn in het werken bij de politie, kunnen hier terecht. 

Met andere woorden: heb je altijd al een vraag willen stellen aan een politieagent? Of een politiebureau willen bekijken? Dan is 24 april jouw uitgelezen kans.           

Voorafgaande aan de open dag zal burgemeester Don Bijl het politiebureau officieel openen.