Bestuur (in kilt) en aanhang van de vereniging nemen alvast een voorproefje op het jubileum.
Bestuur (in kilt) en aanhang van de vereniging nemen alvast een voorproefje op het jubileum. ((Foto: aangeleverd))

Whiskey Society Waterland bestaat 10 jaar

Algemeen

REGIO - Zondag 10 april viert de Whisky Society Waterland (WSW) haar 10-jarig bestaan. Die dag komen de leden bij Spijkerman Eten & Drinken bij elkaar om het jubileum te vieren. Een goede gelegenheid voor hen om te genieten van prachtige whisky’s met bijpassende hapjes. Een deel van de leden zal het jubileum in kilt opluisteren. Zij ontvangen tevens een uniek aandenken.

Zondag 10 april jubileumviering bij Spijkerman in Purmerend

Op 20 november 2011 werd de club opgericht door een paar whiskyliefhebbers in een ruimte aan de Voltastraat in de Baanstee. In het huidige bestuur zitten nog steeds 2 leden vanaf het begin.

Na een paar jaar werd de ruimte te klein en betrok de WSW het zaaltje bij Spijkerman aan de Neckerstraat in Purmerend. Nu heeft de club bijna 100 leden. Zij komen eens in de maand bij elkaar om te genieten van mooie en unieke whisky’s met bijpassende verhalen. Ook zijn er jaarlijks diverse evenementen en activiteiten en is er een hele speciale club botteling met een zeer beperkte oplage.

Veel leden nemen vaak een unieke fles whisky mee op een inloopavond en de leden betalen daar voor een maatje [dram] een paar euro voor in de vorm van consumptiebonnen. Een bon kost € 1,00 en de prijzen liggen tussen de 1 á 5 bonnen. Het gemiddeld aanbod per avond is +/- 20 verschillende whisky’s van diverse stijlen en smaken.