Sytse Buwalda laat met David van Ooijen oudere liederen herleven.
Sytse Buwalda laat met David van Ooijen oudere liederen herleven. (Foto: aangeleverd)

Concert Sytse Buwalda, 18 juni kerkje Zuiderwoude en Expositie 11 t/m 26 juni

Algemeen

Oude én nieuwe muziek zijn als schaduwen en reflecties over leven en dood, over vergankelijkheid, de melancholie, maar ook over de levenslust. Leef in het hier en nu, is de onderliggende boodschap.

ZUIDERWOUDE - Countertenor Sytse Buwalda treedt op in zijn geboortedorp Zuiderwoude. Voor het concert in het Kerkje van Zuiderwoude zaterdag 18 juni heeft hij, samen met David van Ooijen, een mooi programma samengesteld.

Sytse en David brengen in dit bijzondere programma een selectie van oude liederen van onder andere John Dowland, William Lawes en Robert Johnson.

Aanvang: 20.00 uur, kerk open: 19.30 uur. Entree: 12 euro 50 (liefst pinnen). Meer informatie: www.catharinastichtingzuiderwoude.nl. Om van een plek verzekerd te zijn, stuur een e-mail aan jeanne-reserveringen@catharinastichtingzuiderwoude.nl.

Expositie Bas Wouters van 11 tot en met 26 juni

Een relatieve nieuwkomer in het wereldje van de beeldende kunst is Bas Wouters. Deze Brabantse schilder die olieverfschilderijen en aquarellen maakt, doet na een lange pauze weer van zich spreken.

Met zijn olieverfschilderijen laat hij zien het hele lyrische palet van het schilderen met olieverf te beheersen. Soms zijn z’n schilderijen subtiel en dromerig opgebouwd uit lagen verf die bij elkaar lijken op te tellen. Ze vragen om een aandachtige en zachte manier van waarnemen. De verscheidene lagen bedekken elkaar nooit helemaal, maar bestaan dankzij de lagen er onder. 

Locatie: Kerk Zuiderwoude, Zuiderwouder Dorpsstraat 1. Openingstijden: zaterdag en zondag, 13.00 - 16.00 uur. Entree: gratis. Meer informatie: cultuurindekerkzuiderwoude.nl.