Amandus van den Elshout & team
Amandus van den Elshout & team (Foto: Tessa Posthuma de Boer)

Fototentoonstelling Tessa Posthuma de Boer ‘Hoeders van de Broeker Kerk’

Algemeen

BROEK IN WATERLAND - Rondom de Sint Nicolaaskerk is vanaf 5 augustus een fototentoonstelling te zien van fotografe Tessa Posthuma de Boer.

Speciaal voor deze tentoonstelling maakte Posthuma de Boer twintig portretten van mensen die vrijwillig en/of professioneel soms al decennialang de Broeker Kerk letterlijk en figuurlijk in stand houden. We maken kennis met de hoeders van de kerk in woord en beeld. Wat zijn hun drijfveren om dag in, dag uit en vol energie zorg te dragen voor dit geliefde gebouw, dit historisch monument en deze culturele ontmoetingsplek? De portretten hangen op ware grootte aan de buitengevel - ze omarmen de prachtige kerk.

Tessa Posthuma de Boer, gespecialiseerd in portretfotografie, is inwoner van Broek in Waterland en betoverd door het gebouw. “Als je binnenkomt, voel je onmiddellijk de geschiedenis. Dat heeft iets magisch.” In nog eens twintig foto’s van het ex- én interieur heeft zij deze magie weten vast te leggen. Het zijn foto’s van de favoriete plekken van de hoeders.
De binnententoonstelling van deze werken is te zien vanaf 29 augustus 2022. De buitententoonstelling opent 5 augustus en eindigt 2 oktober 2022. Bij de tentoonstellingen is een prachtig vormgegeven (hardcover) catalogus te koop.

Cor Ebbelaar