Vaderdagconcerten Friday Bass

RANSDORP - Friday Bass biedt zondag 19 juni niet één maar wel drie gratis Vaderdagconcerten in de kerk van Ransdorp. Vanaf 13.30 uur wordt ieder uur een mini walk-in koffieconcert gebracht van ongeveer 40 minuten. 

Friday Brass is een semi professioneel koperensemble (tentet), opgericht in 2020, en heeft als doel om op een goed niveau een zo breed mogelijk repertoire koper ensemble muziek te spelen.
Van klassiek tot bigband en pop arrangementen, van musical en film muziek tot feestelijke walsen en polka’s. Op 19 juni staat naast een aantal klassieke stukken (oa handel en gabrieli ) ook diverse lichtere werken van oa Gershwin, Scott Joplin en Chris Hazell op het programma.

Projectdirigenten

De muzikale leiding is in handen van meespelend lid Klaas Peereboom (musicus bij kon. militaire kapel Johan Willem Friso) maar het ensemble heeft ook als doel om projectmatig met verschillende dirigenten te gaan werken. 

Feestelijk repertoire

Ook treedt het ensemble los van de eigen concerten regelmatig op in kerkdiensten, op ceremoniële gelegenheden maar zeker ook met feestelijk repertoire op festivals en diverse festiviteiten.

Versnapering

De deur blijft tijdens de optredens open dus fietsers en andere passanten zijn vrij om binnen te lopen. De plaatselijke patisserie zorgt voor een exclusieve versnapering bij de koffie.