Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Korendag Monnickendam 2022

Algemeen

MONNICKENDAM - De Korendag Monnickendam op 21 mei 2022 belooft weer een geweldig feest te worden. De afgelopen twee jaar kon er door corona helaas geen korendag plaatsvinden, maar nu is het gelukkig weer mogelijk. 

Op de Korendag zullen maar liefst 58 koren optreden op 5 verschillende locaties in Monnickendam. Koren uit verschillende delen van Nederland zullen zich weer van hun beste kant laten zien. Elk koor krijgt 25 minuten om zich te presenteren met hun eigen repertoire, van klassiek tot shanty, van religieus tot pop. Het aanbod is zeer divers.

Gelukkig was het de afgelopen jaren steeds mooi weer tijdens de Korendag en dan is het een drukte van belang in de binnenstad van Monnickendam en hangt er een zeer gezellige sfeer. Om die reden zijn er vele koren die al jaren deelnemen aan onze Korendag. Zij maken er dan meteen een gezellig dagje uit van.

Samenzang

Liefhebber van koormuziek? Kom dan 21 mei naar Monnickendam om mee  te genieten van de Korendag in Monnickendam. Aan het einde van de dag wordt de Korendag afgesloten met samenzang in de Grote kerk van Monnickendam, waarbij er begeleiding  is van  de Christelijke Muziekvereniging ‘Juliana’ uit Marken. Deelname aan zo’n groot koor is al een feest op zich. 

Entree 

De entree is € 3,50. Daarvoor krijgt je een programmaboekje met de beschrijving van de koren en hun repertoire, dat tevens toegang geeft tot de 5 locaties;  Grote kerk,  R.K. HH Nicolaas en Antoniuskerk, Evangelisch Lutherse kerk, Doopsgezinde Vermaning en Gebouw Samuel. Jeugd onder 16 mag gratis deelnemen. Je kunt op elke locatie een programmaboekje kopen en van start gaan.