Er is genoeg spektakel te beleven op de kermis in de Purmerendse binnenstad.
Er is genoeg spektakel te beleven op de kermis in de Purmerendse binnenstad. (Foto: Han Giskes)

Kermis valt bij iedereen in de smaak

PURMEREND – "Het is duidelijk te merken dat de mensen weer zin hebben in uitstapjes, want het is drukker dan normaal.  Er komt ook publiek wat normaal gesproken niet naar de kermis gaat. Men is na corona blijkbaar hard toe aan wat anders", aldus Marco Hijstee, die al vele jaren vanuit de gemeente de coördinatie van de kermissen doet.

Hijstee hoort ook veel geluiden dat de opstelling van de kermisattracties beter tot zijn recht komt dan voorgaande jaren. "De kermis is nu omgeklapt naar de Nieuwstraat in plaats van de Gedempte Where. De bezoekers vinden deze opstelling knusser en gezelliger. De doorgaande weg blijft nu gewoon open en er zijn dus geen verkeersopstoppingen."

'Booster' en 'Chaos'

De voorjaarskermis duurt nog tot en met aanstaande zondag. Grote trekpleisters zijn de Booster, Chaos en de Reactor. Hier stonden de eerste dagen rijen mensen te wachten totdat ze aan de beurt waren. Maar ook de vertrouwde attracties genieten veel belangstelling. Afgelopen maandagavond waren 200 Oekraïense vluchtelingen uitgenodigd om gratis gebruik te maken van de attracties. Woensdag was het kortingsdag en donderdag krijgen 200 mindervalide kermisgangers de kans om gratis te genieten. 

Geen vuurwerk

Tussen de bedrijven door krijgt de organisatie veel vragen over het vuurwerk, voor corona een van de afsluiters van de voorjaarskermis. "Er komt geen vuurwerk. Het bovenste dek is van de parkeergarage van het Eggert centrum af en een andere veilige mogelijkheid is er niet", aldus Marco Hijstee tot slot.

.   

Don Bijl en zijn vrouw vermaken zich in een van de attracties.