René Smit woont met Gerda Blom zelf in een icoon in Twisk.
René Smit woont met Gerda Blom zelf in een icoon in Twisk. (Foto: Theo Annes)

Fotowedstrijd Wonen in Iconen

Algemeen

Burgemeester Streng trapte 20 mei jl. de fiets- en luisterroutes Wonen in Iconen in Medemblik feestelijk af. Inmiddels worden de routes, onder begeleiding van de verhalende podcast, veelvuldig gefietst. Alle afleveringen staan online en iedereen kan meedoen aan de fotowedstrijd. 

Wonen in Iconen is een vierdelige luisterroute door het Westfriese landschap voor op de fiets. In de verhalende podcast nemen dorpsgenoten Yvonne Molenaar en René Smit uit Twisk de deelnemers mee op pad tijdens twee gevarieerde fietsroutes door Medemblik en de omringende dorpen. Hierin voeren muziek en water afwisselend de boventoon.

René vertelt: “De podcast geeft achtergrondinformatie, weetjes, short cuts en doe-tips voor onderweg. In elk dorp maken we een stop bij een iconisch gebouw en wordt er een praatje gemaakt met de eigenzinnige bewoners, die elk op hun eigen manier een steentje bijdragen aan de instandhouding van onze gemeente, óns Westfriesland!”

Maak een iconische foto

Deelnemers maken tot en met oktober elke maand kans op een uniek picknickkleed. “Stuur jouw mooiste, iconische foto die je maakte tijdens de route en stuur die naar info@woneniniconen.nl. De winnaar wordt aan het einde van de maand bekend gemaakt via social media.”

Over Wonen in Iconen

Wonen in Iconen is tot stand gekomen met steun van de gemeente Medemblik, in het kader van het themajaar Ode aan het landschap. Meer informatie op www.woneniniconen.nl of via www.cultuurmedemblik.nl en www.odeaanhetlandschap-nh.nl. De fiets- en luisterroutes zijn ontwikkeld voor de inwoners van de gemeente Medemblik, maar ook voor dagjesmensen en vakantiegangers: actieve cultuurliefhebbers met een voorliefde voor fietsen, wandelen, erfgoed en landschap. De podcast kan individueel of samen worden beluisterd.