Het bord voor Nico wordt onhuld.
Het bord voor Nico wordt onhuld. (Foto: Michelle Ravensbergen)

s.v. DESS herdenkt Nico Aaij

Algemeen

Bij voetbal vereniging s.v. Dess wordt het seizoen traditioneel afgesloten met de jaarlijks terugkerende voetbalweek. Dit keer is het een speciale editie. 

Na de coronaperiode is het voor iedereen weer mogelijk om samen te voetballen en activiteiten te houden. Zo ook tijdens de voetbalweek. Dess had een bijzondere onthulling op de agenda voor de op 26 juni 2020 overleden ras-clubman Nico Aaij. 

Nico is medeverantwoordelijk voor de voetbalweek in zijn huidige vorm, die ontstond als vervanger van het stratentoernooi. Nico vond dat een dergelijk voetbalgebeuren aan het eind van het seizoen levensvatbaar was. De eerste jaren zat hij in de organisatie, en... hij kreeg gelijk. 

De voetbalweek, met loterij, is een blijvende traditie die de club bijzonder goed kan gebruiken. Op de slotdag, zaterdag 4 juni jl., heeft de familie van Nico met hulp van de kleinkinderen, onder veel belangstelling, de nieuwe tenaamstelling mogen onthullen door het wegtrekken van een zeil. Dess is trots dat als eerbetoon aan Nico de voetbalweek voortaan door het leven gaat als de “Nico Aaij Voetbalweek”.