De regionale rockband The Herons met onder andere de Hensbroekers Marco Schipper (l) en Erik van Tooren (rb).
De regionale rockband The Herons met onder andere de Hensbroekers Marco Schipper (l) en Erik van Tooren (rb). (Foto: aangeleverd)

Dorpskerstfeest op het kerkplein bij een grote kerstboom

KOGGENLAND - Nieuw voor Hensbroek! Een dorpsontmoeting in de open lucht op het Kerkplein op zaterdag 17 december. Iedereen is welkom van 15.30 tot 20.00 uur. Met livemuziek, gezelligheid en een drankje. Om bij te praten en om elkaar fijne dagen te wensen. En dat alles het sprookjesachtige schijnsel van een zes meter hoge kerstboom in de tuin van de Hensbroeker kerk. 

Velen dorpbewoners werken mee aan het eerste Hensbroeker dorpskerstfeest. De gemeente Koggenland verleende toestemming voor dit dorpsevenement en schonk een financiële bijdrage voor de verlichting van de kerstboom.

Gemeente helpt met de sfeer

Het dorpskerstfeest komt voort uit een initiatief van Jolanda Reus en Joke Bais, beiden wonend aan Kerkweg. Zij kwamen met het idee van een verlichte kerstboom in de kerktuin gedurende de donkere dagen. Dorpsgenoten Alfred Botterhuis en Erik van Tooren haakten hierop in met de suggestie voor een Hensbroeker kerstfeestje. Vervolgens reageerden Dorpsraad Hensbroek-Wogmeer, café ’t Springend Paard, Stichting Vrienden Hensbroeker Kerk en anderen enthousiast. Een werkgroepje - het Doe-team dorpskerstfeest - werkte het plan verder uit.

Vier weken lang

De verlichte kerstboom siert vier weken lang het hart van Hensbroek, van zaterdag 10 december tot en met vrijdag 6 januari (Driekoningen). De boom staat deze periode op de monumentale begraafplaats, op de hoek Dorpsweg-Kerkweg. Daar heeft de gemeente Koggenland een speciale houder in de grond geplaatst, bij de vlaggenmast.

Susan Stoop (23) -de Vrouw van Hensbroek- opent 17 december om 15.30 uur het Hensbroeker kerstfeest. Kort daarna treedt kinderpopkoor Victory uit Obdam op. The Herons speelt twee keer een halfuur. Deze regionale rockband bestaat uit zeven muzikanten, onder wie de Hensbroekers Marco Schipper en Erik van Tooren. The Herons laat covers horen van onder meer De Dijk, Bruce Springsteen, Common Linnets, Beatles en Bløf. Victory en The Herons spelen op een overdekte trailer. Dj Kick Hoogewerf, óók uit Hensbroek, zorgt ook voor een feestelijke stemming.

Muziek en gezelligheid

Op het Kerkplein staat de mobiele bar van Marco en Marouska Pronk. Daar zijn koffie, thee, warme chocolademelk, snert, (glüh)wein en bier verkrijgbaar. Bij de foodtruck is patat te koop.

Iedereen kan gratis het evenement bezoeken. De consumpties zijn voor eigen rekening.

Sneeuw

Wie zorgt voor sneeuw op 17 december? En met zo’n dorpsfeest krijgt de kou geen enkele kans op het Kerkplein, al helemaal niet dankzij de twee gashaarden.

Veilig feesten

De EHBO Hensbroek is aanwezig met twee vrijwilligers. Ter plekke zijn ook verkeersregelaars van de IJsclub Hensbroek. Hoge nood? Bezoekers kunnen gebruik maken van de toiletten in de Hensbroeker Kerk.

Regent het? Geen enkel probleem, neem een paraplu mee.