Escamp krijgt snel internet

T-Mobile Nederland gaat samen met Open Dutch Fiber supersnel internet via glasvezel aanbieden bij nog eens meer dan 28.000 huishoudens in Den Haag. Het betreft naast de wijken Transvaalkwartier en Groente- en Fruitmarkt, ook de wijken Rustenburg, Oostbroek, Leyenburg en Moerwijk. Begin volgend jaar starten de werkzaamheden en eind 2022 zijn de werkzaamheden in deze wijken afgerond. Naar verwachting kunnen de eerste huishoudens vanaf april 2022 gebruik maken van supersnel internet.


Drukke, maar beheersbare jaarwisseling

De brandweer rukte deze jaarwisseling 493 keer uit, vijf woningen in Laak liepen brandschade op en er werden 23 aanhoudingen verricht. Toch spreekt burgemeester Jan van Zanen van een drukke, maar beheersbare jaarwisseling. Ondanks het landelijke verbod werd er veel vuurwerk afgestoken. De brandweer moest vaker in actie komen om branden en brandjes te blussen dan vorig jaar. Vorig jaar rukte de brandweer ruim 300 keer uit, dit jaar was dat 493 keer. Hier en daar moesten auto's en scooters het ontgelden. Een brand in een portiekwoning aan de Schlegelstraat in Laak sloeg over naar andere panden. Daardoor liepen vijf woningen brandschade op. Niemand raakte gewond. De bewoners hebben de nacht ergens anders doorgebracht. Ook de politie had het druk, maar spreekt van een beheersbare situatie. De politie is meermaals in actie gekomen toen jongeren in Ypenburg vernielingen pleegden. Na een korte inzet keerde de rust weer terug in de wijk. Er werden 23 aanhoudingen verricht. "De jaarlijks grote inzet door de goede samenwerking tussen bewoners, gemeente, hulpdiensten en handhavers blijkt van grote waarde om de Haagse nieuwjaarsnacht zo veilig mogelijk te laten verlopen”, blikt Van Zanen terug. Hij bezocht, samen met hoofd operatie van de politie Tolga Koklu, na middernacht een aantal politiebureaus. 

Ook deze nieuwjaarsnacht was er sprake van geweld tegen hulpverleners. Zo werd er op meerdere plaatsen vuurwerk of glaswerk gegooid naar hulpverleners. En ook werden handhavers van de gemeente bestookt met vuurwerk. Een politievoertuig is bekogeld met stenen en er vond een geweldsincident plaats tegen ambulancepersoneel.