Ed de Goeij
Ed de Goeij (Foto: AVV Alphen )

Ed de Goeij wordt keeperstrainer AVV Alphen

ALPHEN - Met de aanstelling van Ed de Goeij krijgt de rol van keeper van AVV Alphen een positieve impuls. Een volgende positieve stap in het optimaliseren van de opleiding bij de keepers bij jeugd en bij de senioren-selectie. De keepers zijn bij veel verenigingen een ondergeschoven kindje die geen aandacht krijgt, maar de AVV Alphen neemt deze doelgroep serieus.

Naast keepers opleiden en ontwikkelen zal Ed ook samen met de Technische jeugdcoördinator proberen om keepers enthousiast te maken om hem te ondersteunen bij de trainingen en zich hierin te ontwikkelen. Door de aanstelling van Ed de Goeij voor 2022-2023 met zijn keepersschool zal de huidige keepersschool MHD en keeperstrainer Marco Gerrits volgend seizoen niet meer terugkeren in hun functie bij senioren en jeugd als keeperstrainers.

Keepersschool Ed de Goeij kwam in beeld door Joop Lankhaar die als Technisch Jeugdcoördinator is verbonden aan de jeugdopleiding bij de AVV Alphen. Gouwenaar De Goeij kent Joop Lankhaar al vanaf hun 15e jaar toen ze beide werden geselecteerd voor de jeugdteams van het Nederlands elftal. Tot en met Jong Oranje bleven ze zich in de kijker spelen. De gesprekken tussen de technische zaken van jeugd en senioren waren met Ed de Goeij positief en zo konden de handen worden geschut.

Afbeelding