Hans en Hélène voor hun pas geopende B&B. Eyecatcher is de muur van de badkamer met oude foto's van de Vlamingstraat.
Hans en Hélène voor hun pas geopende B&B. Eyecatcher is de muur van de badkamer met oude foto's van de Vlamingstraat. (Foto: Otaweb)

Zoetermeer heeft een nieuwe B&B

ZOETERMEER - "Het roer om? Nee, dat ook weer niet. We hebben vorig jaar in één van de vier oudste straten van Zoetermeer een woning met een ernaast gelegen bedrijfsgebouw gekocht. Een geweldige locatie om een bed and breakfast te beginnen."  Hans en Hélène Ouwerkerk voegden de daad bij het woord en openden onlangs in De Vlamingstraat 'B&B De Vlaming'. 

Het tweetal heeft deze maand al de nodige gasten mogen verwelkomen. "We wilden eerst proefdraaien met de vrienden die bij de verbouwing hebben geholpen, Dat hebben we uiteraard ook gedaan, maar al heel snel kregen we ook 'echte boekingen'", vertelt Hélène. Op de vraag hoe het bevalt klinkt het eensgezind "heel goed'. Hans: "Het is erg leuk om gasten te ontvangen en het ontbijt te verzorgen."

Over dat ontbijt hebben ze inmiddels veel complimenten gekregen. "We bakken zelf brood met meel van de Zoetermeerse molen De Hoop. Kaas en vleeswaren halen we bij de kaasboer en slager in De Dorpsstraat en de perensap komt bij Hof van Seghwaert vandaar. Alles is dus vers", benadrukt Hélène 

Hans en Hélène hebben De Vlaming in een voormalig koetshuis gerealiseerd. Toen ze het pand kochten was er een schoenmakerij in gevestigd. Het grote voordeel dat het een apart gebouw is, is dat de gasten hun eigen opgang hebben en daarmee veel privacy hebben. "Maar wij ook want de gasten komen niet in ons domein." De kamer is van alle gemakken voorzien en men kan de auto gratis voor de deur parkeren.

De ligging in het historische hart van Zoetermeer en tegen het moderne Stadshart aan maakt de B&B tot een goede uitvalbasis voor uitstapjes. Kijk voor meer informatie op www.bbdevlaming.nl.