Cursus Speels en positief opvoeden

ALPHEN - Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Alphen aan den Rijn houdt in mei en juni een cursus Speels en positief opvoeden voor ouders van kinderen tussen de 3 en 12 jaar.

"Als kinderen op een positieve, speelse manier worden opgevoed, ontwikkelen zij zich beter. Maar hoe moet je reageren op een kind dat boos of driftig is? Hoe ga je om met een kind dat stil, bang of verdrietig is?", aldus het Centrum voor Jeugd en Gezin Alphen aan den Rijn.

"Tijdens de cursus wordt er ingegaan op de thema's zelfvertrouwen, sociale vaardigheden en veerkracht bij kinderen. Er wordt uitgelegd waarom kinderen soms niet reageren zoals jij dat als ouder zou willen en hoe je met lastige situaties om kunt gaan. Je krijgt tips en handvatten zodat je kleine problemen kunnen oplossen."

'Naast theorie ook ervaringen uitwisselen en elkaar inspireren'

"Tijdens de bijeenkomsten kun je naast theorie ook ervaringen met andere ouders uitwisselen en elkaar inspireren."

De volgende thema’s worden besproken: communicatie en speelse elementen; grenzen, keuzevrijheid, begrijpen en begrenzen; omgaan met emoties en weerbaarheid en zelfvertrouwen; evaluatie en ruimte voor vragen.

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten. De bijeenkomsten vinden plaats op maandag 16 en 30 mei, 13 en 27 juni bij het CJG Alphen Stadhuis aan het Stadhuisplein 7 in Alphen aan den Rijn. 

Deelname aan de cursus is gratis. Aanmelden of meer informatie via www.cjgcursus.nl.