Binnenkort in Parkvilla

Ennio
In deze documentaire nemen grootheden uit de film- en muziekwereld, maar ook de maestro zelf, ons mee door zijn leven. Hoe Ennio Morricone als jongetje trompet moest leren spelen. Zijn eerste succes als Sergio Leone hem in 1964 vraagt muziek te schrijven voor A Fistful of Dollars. Onvergetelijk muziek voor films als The Good The Bad and The Ugly, Once upon a Time in the West. Tegelijk krijgen we een inkijkje in zijn leven.

FILMS

Ninjababy
De 23-jarige Rakel geniet van haar leven. Ze tekent strips, houdt van feestjes, drank en drugs en heeft regelmatig een onenightstand. Na aandringen doet Rakel een zwangerschapstest en blijkt ze al 6 maanden zwanger te zijn van een scharrel, terwijl ze net begint te daten met de judoleraar.

Picl

De online filmzaal Picl is altijd geopend. De mooiste films kunnen op elk tijdstip worden bekeken. Een titel gemist zoals Benedetta, Nr. 10, De veroordeling of nieuwe titels: bij Picl staan ze klaar.

CURSUSSEN

Samen fotograferen
Deze zomercursus start 13 juni en is voor cursisten die al eens een beginnerscursus fotografie hebben gevolgd en het geleerde graag meer in de praktijk willen brengen. In deze minicursus van 4 lessen gaan cursisten elke week naar een andere locatie om foto’s te maken en wordt er elke week gewerkt met een andere opdracht. Fotograferen leert men door het vaak te doen en door het samen te doen. Met hulp van docente Doris van Meggelen en de anderen uit de groep worden mooie foto’s maken en geoefend op onderwerpen buiten de eigen comfortzone. Voor deze cursus is het handig vooraf weten hoe de camera op de ‘manual’ stand  werkt en wat sluitertijd, diafragma en iso waarde inhoudt.

THEATER

Fotocollege Klaas Jan van der Weij
Van der Weij is, al ruim 30 jaar een van de bekendste sportfotografen in Nederland. Hij noemt zichzelf liever verhalenverteller dan fotograaf. Hij kiest meestal niet voor de winnende sporter of voor de juichende voetballer die net heeft gescoord. Zijn camera trekt eerder naar de verliezer of naar de teleurgestelde keeper die de bal niet kon houden. Zijn kenmerk is het vastleggen van sfeer en emotie. Hij won in zijn 30-jarige loopbaan enkele malen de Zilveren Camera in de categorie Sportfotografie. Het optreden van  de fotograaf op 13 mei past in het streven van Fotoclub Alphoto om topfotografen voor te stellen aan een breed publiek.

Tickets

Meer info en tickets: www.parkvilla.nl.