Monique Brewster, directeur-bestuurder van Woonforte, en Erwin Vergeer van Vergeer Bouw ondertekenen de overeenkomst.
Monique Brewster, directeur-bestuurder van Woonforte, en Erwin Vergeer van Vergeer Bouw ondertekenen de overeenkomst. (Foto: Woonforte)

Kantoorpand wordt woongebouw

Nieuws

ALPHEN - Woonforte verbouwt het kantoorpand aan de Prinses Margrietstraat 3 in Alphen aan den Rijn tot een woongebouw met 131 appartementen. Donderdag 24 maart ondertekenden Monique Brewster, directeur-bestuurder van Woonforte, en Erwin Vergeer van Vergeer Bouw uit Reeuwijk, de aannemersovereenkomst. Begin 2023 is de verwachte oplevering van de sociale huurwoningen.

Vergeer Bouw begon donderdag 24 maart met het slopen van de binnenwanden van het gebouw. 

“Hierdoor ontstaat er een grote ruimte, daarna bouwen zij de woningen op. Voor de huurders is dat heel fijn, want die hebben straks een gloednieuwe keuken, badkamer en toilet en nieuwe binnenmuren”, aldus Woonforte. 

“De meeste woningen hebben straks ook een balkon. Ook de buitenkant van het gebouw wordt aangepakt. Zo komen er nieuwe ramen met isolerend glas, komen er balkons aan de gevel en wordt de gevel opgefrist. Aan het eind van de verbouwing heeft het gebouw een ware metamorfose ondergaan en kan er fijn in worden gewoond.”

Woonforte realiseert verschillende woningtypes in het gebouw. Er komen studio’s, twee- en driekamerwoningen. 

De woningen zijn voor onder andere jongeren tot en met 27 jaar en herstarters (gescheiden) met of zonder kinderen. 

Wooncrisis

“Vooral deze groepen hebben nu veel moeite om een woning te vinden. Met de transformatie van dit pand draagt Woonforte bij aan het oplossen van de wooncrisis”, zo stelt de woningcorporatie. 

Geïnteresseerden 

De inschrijving voor de woningen is nog niet begonnen. “Houd de berichtgeving in de gaten. Geïnteresseerden voor De Barones moeten ingeschreven staan als woningzoekende bij Huren in Holland Rijnland.”

Woonforte verbouwt het kantoorpand aan de Prinses Margrietstraat 3 in Alphen tot een woongebouw met 131 appartementen.