Afbeelding
(Foto: Parkvilla)

Drieluik 30 maart

Cultuur

Voorpremière The Reason I Jump | Wereld Autisme Dag

Binnenkort in Parkvilla

FILMS

Deze documentaire is onderdeel van activiteiten die plaatshebben in de Week van Autisme en gaat over vijf niet-sprekende autistische jongeren. Jonge mensen die de werkelijkheid op uiteenlopende manieren ervaren en hebben geleerd om zich toch te kunnen uiten, met hulp van vrienden en familie.

Arts in Cinema: Easter in Art
Gefilmd op locatie in Jeruzalem, de VS en Europa, belicht de film de verschillende manieren waarop kunstenaars het Paasverhaal hebben afgebeeld. Of je nu religieus bent of niet, deze buitengewone film vertelt niet alleen het mooiste verhaal ooit verteld, maar schetst via de allermooiste kunstwerken tevens een beeldende geschiedenis van onze beschaving.

Voorpremière Kijk Ons | Met Mes
Kijk Ons is hét label voor artistieke films van eigen bodem en houdt speciale voorpremières. In samenwerking met het Movies that Matter Festival draait op 9 april Met Mes in het hele land.

CURSUSSEN

Creatief schrijven


In deze schrijfcursus van 5 avonden krijgen cursisten korte, uitdagende opdrachten, die laten ontdekken hoe ver de literaire mogelijkheden reiken. Zaken die aan bod komen zijn woordkeuze, stijl, spanning, suggestie en perspectief. Niet het eindproduct is tijdens deze cursus het doel, maar de oefening. Cursisten zullen in diverse toonsoorten en stijlen leren schrijven, over verschillende onderwerpen. Tijdens de besprekingen van het werk leert men bovendien hoe men kritiek constructief kunt benutten. Ook als cursisten al werken aan een project is het mogelijk aan te sluiten.

THEATER

Lavinia Meijer | Untitled 2

Harpiste Lavinia Meijer blaast harpmuziek eigenhandig nieuw leven in en voegt een hoofdstuk toe aan de geschiedenis van deze muziek. Geïnspireerd door haar samenwerkingen met diverse artiesten zoals Philip Glass, Iggy Pop, Ludovico Einaudi en Laurie Anderson bouwt Meijer met ‘Untitled’ aan een veelomvattend kunstwerk met verschillende invalshoeken. Ze verbindt de muziek met haar persoonlijke ervaringen en ontdekkingen. In combinatie met beeldende kunst, literatuur, spoken word, film, animaties en nieuwe akoestische en elektronische composities omvat ‘Untitled’ een kijkje in de keuken van deze artieste.

Tickets

Meer info en tickets: www.parkvilla.nl