Pauline Thoomes van GroenLinks komt op voor de LHBTI-gemeenschap.
Pauline Thoomes van GroenLinks komt op voor de LHBTI-gemeenschap. (Foto: archief Morvenna Goudkade)

Alphen begint campagne tegen discriminatie

Nieuws

ALPHEN- De gemeente Alphen heeft vorige week de Mensenrechtenvlag gehesen, omdat ze tegen racisme, discriminatie en uitsluiting is. Het blijft niet alleen bij het hijsen van de vlag. De komende maanden besteedt de gemeente naar eigen zeggen veel aandacht aan dit onderwerp via een anti-discriminatiecampagne.

“Het is belangrijk dat iedereen meetelt in onze samenleving, ongeacht afkomst, geaardheid, geloof, leeftijd of wat dan ook”, stelt de gemeente. “Tijdens de anti-discriminatiecampagne vertellen verschillende Alphenaren hun verhaal. Een stadsgesprek voor en door Alphenaren, gevolgd door een conferentie voor maatschappelijke organisaties, staat later dit jaar gepland. Wij gaan dan graag in gesprek met belangenorganisaties, het bedrijfsleven en anderen die maatschappelijke verantwoordelijkheid willen nemen voor non-discriminatie en inclusie. “

Wat is jouw verhaal? 

Onder andere transvrouw Remke Verdegem vertelt in de campagne haar indrukwekkende verhaal. “Wat haar overkomen is mag en kan niet! Je mag als mens andere gedachten hebben, maar altijd met respect en een open blik voor elkaar.”

Alle inwoners die hun verhaal de komende tijd vertellen, hebben allen een ding gemeen. Zij hebben allemaal met discriminatie te maken (gehad). Met hun verhaal vertellen zij hoe zij hiermee omgaan. Zij roepen stadsgenoten via onder andere posters in de stad op om zich óók uit te spreken en hun verhaal te delen via het online platform alpheninclusief.nl. Hier staat ook alle informatie omtrent de campagne van de gemeente.

“Als gemeente maken wij ons sterk voor iedereen. Doe mee en zet ook een streep door discriminatie!”