De workshopreeks is om zelfvertrouwen te creëren bij jongeren.
De workshopreeks is om zelfvertrouwen te creëren bij jongeren. (Foto: Stichting WerkVinden)

Zelfvertrouwenworkshop in Alphen

ALPHEN AAN DEN RIJN- Stichting WerkVinden begint op dinsdag 5 april een nieuwe reeks van vier workshops met als motto: ‘zelfvertrouwen bij solliciteren en presenteren’. De workshops zijn ook op 12, 19 en 16 april van 15.30 tot 16.30 uur in Parkvilla in Alphen aan den Rijn. 

“Jongeren hebben het lastig in deze coronatijd. Er zijn nu veel vacatures, maar hun zelfvertrouwen heeft vaak een deukje opgelopen. Maar juist dat heb je nodig bij het presenteren van jezelf of het solliciteren naar die droombaan die je al lang zoekt”, stelt de stichting. 

WerkVinden is samen met de cultuurcoach van Parkvilla aan de slag gegaan om een serie workshops te ontwikkelen om jongeren te helpen om de durf terug te vinden om zichzelf te presenteren, menen zij. Dat is bijvoorbeeld toe te passen bij een sollicitatiegesprek. 

“In vier workshopmiddagen ga je onder leiding van een professionele trainer aan de slag met durven, leren, presenteren en solliciteren. Je leert wat jouw talenten zijn, hoe je deze kunt toepassen en hoe je jezelf goed en duidelijk kunt presenteren”, aldus de stichting. 

Deelname aan de workshops is gratis en aanmelden kan via de website van de stichting. Parkvilla is gevestigd aan de Cornelis Geellaan 2 in Alphen aan den Rijn. 

Stichting WerkVinden is een neutrale vrijwilligersorganisatie die werkzoekenden in de regio belangeloos helpt bij het vinden van werk. De hulp van WerkVinden bestaat onder meer uit lezingen, workshops, informatiebijeenkomsten netwerken/wandelen en individuele begeleiding.