De lijst wordt aangevoerd door 'Ave Maria' in diverse uitvoeringen.
De lijst wordt aangevoerd door 'Ave Maria' in diverse uitvoeringen. (Foto: Adobe Stock)

Nederlandse muziek in uitvaarthitlijst

De landelijke Monuta Uitvaartmuziek Top 10 van 2021 is vernieuwd. Miss Montreal’s ‘Door de wind’, een lied van Stef Bos gezongen tijdens Beste Zangers 2020, is voor het eerst binnengekomen op nummer 4.

'AVE MARIA' STAAT NOG ALTIJD BOVENAAN

Daarmee is ‘Door de wind’ hoger binnengekomen dan Danny Vera's ‘Roller Coaster’ vorig jaar. Drie klassiekers zijn uit de lijst verdwenen: ‘Waarheen, waarvoor’ van Mieke Telkamp, ‘Afscheid nemen bestaat niet’ van Marco Borsato en ‘My way’ van Frank Sinatra. De top 3 is hetzelfde als vorig jaar met op nummer 1: ‘Ave Maria’ in diverse uitvoeringen, waaronder door André Rieu. 

'Roller Coaster'

Op 2 staat 'Time to say goodbye' van Andrea Bocelli en Sarah Brightman. Op plek 3 staat 'Een trein naar niemandsland' van Frans Bauer en op nummer 4 'Door de wind' Miss Montreal. Danny Vera staat op nummer 5 met 'Roller Coaster', op 6 'Mag ik dan bij jou' van Claudia de Breij. Op plek 7 staat 'We'll meet again' van Vera Lynn, op nummer 8 'En de vogels zongen' van Sweet People, op 9 'Zwevend naar 't geluk' van Jannes en op 10 'The Rose' door André Rieu.

Inspiratielijsten

Corné Mulders, directeur Uitvaartzorg bij Monuta: "Kiezen uit miljoenen muzieknummers voor het laatste afscheid is best ingewikkeld. Over muziek praten en muziek luisteren schept een band en maakt het praten over uitvaartwensen minder beladen. Daarom hebben we dit jaar een vijftal inspiratielijsten gemaakt op Spotify. Op basis van vijf thema's; klassiek, populair, Nederlandstalig, religieus en binnenkomstmuziek. We hopen hiermee mensen te helpen om een keuze te maken voor zichzelf of hun naasten."