Van links naar rechts de bestuursleden Dick Ramler, Janine lap, Mi-Lou Beugeling, Erik Smits en Allan Blankers..
Van links naar rechts de bestuursleden Dick Ramler, Janine lap, Mi-Lou Beugeling, Erik Smits en Allan Blankers.. (Foto: Ed Bausch)

Inschrijving Kunstparade Heiloo geopend

Algemeen

HEILOO - Driemaal zal dan scheepsrecht moeten zijn. Het bestuur van de stichting Kunstzin gaat er dit voorjaar alles aan doen om in het laatste weekend van juni overal in Heiloo kunstenaars in de gelegenheid te stellen zich weer te presenteren. Vorig jaar en het jaar daarvoor kon het toch (net) niet, een evenement van die omvang.

Door Ed Bausch

“Maar we hadden wel een record aan inschrijvingen, zo groot is de animo om met elkaar weer een mooi evenement te maken. Het is natuurlijk een prachtig moment, traditioneel het laatste volle weekend van juni, als het dorp misschien wel op haar mooist is, in lentetooi”, zegt Mi-Lou Beugeling namens de organiserende stichting Kunst-Zin.

Kunstparade 24 tot en met 26 juni in lentetooi van Heiloo

Nieuw is, dat alle ruimtes van de Ter Coulsterkerk ter beschikking komen. Daarmee is er een mooi bestand aan vaste ruimtes: wederom het Gemeentehuis, de Witte Kerk, het Kunstplein in de PCC, de Bibliotheek, Het Historisch Museum en de Cultuurkoepel. Verder is er een aantal ondernemers dat zelf programmeert of een expositie laat samenstellen, zoals interieurzaak Rozing tegenover de bibliotheek. Bestuurslid Mi-Lou Beugeling treedt op als coördinator. “Dat zou vorig jaar ook al zo zijn, maar toen kwam het er uiteindelijk toch niet van, ook al stonden we helemaal in de startblokken. Voor elke locatie en ook voor de atelierroute is er een werkgroep. Maar extra handen en meedenkers zijn altijd welkom. Dat geldt ook voor sponsors, die kunnen zich melden en dan maken we plannen op maat. Op de vernieuwde website hebben we nu ook een doneerknop.”

Thema ‘Licht’

Als kunstenaar of muzikant in of buiten Heiloo kun je je opgeven voor een van de vaste ruimtes. “En dan kijken we of het past in wat we op het oog hebben qua verscheidenheid en kwaliteit. Maar je eigen atelier openstellen is net zo leuk voor de Kunstparade.” 

Het evenement gaat nu voor de vijftiende keer georganiseerd worden, de eerste jaren onder de noemer Kunst6daagse. Het thema ‘Licht hadden we al voor vorig jaar en dat houden we nu aan voor de komende editie. Het biedt heel veel mogelijkheden. Ook het licht aan het eind van de tunnel na twee paradeloze jaren. Jaren waarin we wel de steun mochten blijven ontvangen van de gemeente, het Prins Bernhard Cultuurfonds, de regionale Rabobank en de Van Hylckama Vlieg Foundation.”

De inschrijving staat open tot en met 28 februari via de vernieuwde website www.kunstparadeheiloo.nl of stuur een vraag per e-mail naar:

coordinator

@kunstparadeheiloo.nl