In de speciale beginnerscursus leer je hoe je een DigiD aanmaakt en kan gebruiken.
In de speciale beginnerscursus leer je hoe je een DigiD aanmaakt en kan gebruiken. (Foto: Kampus Production via Pexels)

Eerste hulp bij DigiD

Algemeen

ALKMAAR - Je kunt veel regelen via internet met je DigiD. Veel mensen weten niet goed hoe het werkt of vinden het nog wat moeilijk. Daarom is er in Alkmaar de gratis beginnerscursus van drie bijeenkomsten: ‘Eerste hulp bij DigD. 

De overheid doet steeds meer via het internet: het aanvragen van huurtoeslag, werk zoeken of het doorgeven van een verhuizing. In de cursus leer je hoe je DigiD kunt aanvragen en hoe je DigiD kunt gebruiken. Je leert hoe je handige informatie kunt vinden en hoe je iets moet aanvragen, bijvoorbeeld via de website van je gemeente of de Berichtenbox van de overheid. Ook krijg je te zien wat de overheid allemaal al over je weet, zoals de opbouw van je AOW.

Je maakt met een kleine groep deelnemers gebruik van computers van de bibliotheek. De cursus wordt gegeven door getrainde begeleiders en wij garanderen dat je privacy tijdens de cursus gewaarborgd is. De cursus is voor iedereen die al een beetje bekend is met het gebruik van internet en een e-mail adres heeft.

Wanneer en waar?

Deelname is gratis. Je komt vanaf 17 januari drie maandagochtenden van 09.30 tot 11.00 uur naar de cursusbijeenkomsten in de Bibliotheek in Alkmaar centrum.

Aanmelden

Aanmelden kan bij de balie, of via telefoon of internet (072 – 515 66 44  of www.bknw.nl via de agenda). Na je aanmelding neemt Lonneke van Bibliotheek Kennemerwaard contact op, zodat je goed voorbereid aan de cursus deel kunt nemen.