De expositie Allard van Everdingen is nog tot en met mei 2022 te zien.
De expositie Allard van Everdingen is nog tot en met mei 2022 te zien. (Foto: Roel Backaert)

Stedelijk Museum verlengt tentoonstelling Allart van Everdingen

Algemeen

ALKMAAR -  Het Stedelijke Musuem Alkmaar verlengt de tentoonstelling (1621-1674), Het ruige landschap verlengd tot en met mei 2022. Door de plotselinge lockdown in december dreigde een voortijdig einde te komen aan de eerste monografische tentoonstelling over de indrukwekkende zeventiende-eeuwse Alkmaarse meester Allart van Everdingen. 

Veel schilderijen zijn in bruikleen, maar dankzij de bereidwillige medewerking van vele bruikleengevers in binnen- en buitenland is de tentoonstelling in Stedelijk Museum Alkmaar nog tot en met 8 mei van dit jaar te bezichtigen. Op deze manier hoopt het museum de vele belangstellenden die de expositie nog wilden bezoeken alsnog de kans te geven om het veelzijdige werk van Allart van Everdingen te bewonderen in deze volgens de Volkskrant ‘bloedmooie tentoonstelling’. De expositie kreeg nog meer positieve reviews. Zo spreekt het NRC Handelsblad van een ‘Overtuigende tentoonstelling’, Het Parool van een ‘Bedreven verhalenverteller’ en De Groene Amsterdammer van ‘Een genoegen’. 

Werk van Allard van Everdingen. (Foto: aangeleverd)

Rudi van de Wint 

In de zomer van 2022 vervolgt Stedelijk Museum Alkmaar zijn programma met een tentoonstelling over de kunstenaar Rudi van de Wint (1942-2006). De eerste overzichtstentoonstelling over deze belangwekkende Noord-Hollandse kunstenaar die vooral bekend is door zijn imposante schilderingen voor de Tweede Kamer. Rudi van Wint, Reis naar het oneindige is te zien van 4 juni tot en met 30 oktober 2022. 

Van Gogh, Cezanne, Le Fauconnier en de Bergense School 

De langverwachte tentoonstelling Van Gogh, Cezanne, Le Fauconnier en de Bergense School over de invloed van de Franse vernieuwers op de eerste expressionistische kunstenaarsbeweging in Nederland, die aanvankelijk dit voorjaar stond gepland is verschoven naar volgend jaar en is in 2023 te zien van 29 april tot en met 3 september 2023.  

Meer informatie op www.stedelijkmuseumalkmaar.nl