AZ traint onder de Spaanse zon.
AZ traint onder de Spaanse zon. (Foto: Ed van de Pol)
video

AZ traint onder de Spaanse zon

Algemeen

VALENCIA - AZ traint van tot en met 8 januari onder de Spaanse zon. De formatie van trainer Pascal Jansen vertrok maandag na een ochtendtraining op het trainingscomplex naar Schiphol en kwam ‘s avonds aan op het vliegveld in Valencia.   


De eerste training was dinsdagochtend. Na de gebruikelijke rek- en strekoefeningen bij een opkomende zon, wachtte de spelers een pittige veldsessie. Ook woensdag werd er getraind, ‘s middags kon de selectie een balletje slaan op golfresort Paradores El Saler. Vrijdag treffen de Alkmaarders het Belgische KAA Gent, dat momenteel vijfde staat in Belgische competitie. Een samenvatting van deze wedstrijd is zaterdag 8 januari te zien op het YouTube-kanaal van AZ. 

De ploeg van Jansen verzekerde zich voor de tweede seizoenshelft van een plek in de achtste finales van het KNVB-bekertoernooi, waarin een uitduel wacht met FC Twente. Ook in de Conference League wist AZ zich (als groepswinnaar) te plaatsen voor de achtste finales. De eerstvolgende competitiewedstrijd is Fortuna Sittard - AZ op zondag 16 januari. Deze wedstrijd begint om 16:45 uur.