Erik: “Weer normaal voetballen.”
Erik: “Weer normaal voetballen.” (Foto: Bert Westendorp)

‘Normaal voetballen en horeca open’

DEEL 2

UITGEEST – Sommigen hechten er weinig waarde aan, anderen zien de komst van het nieuwe jaar als een vers hoofdstuk. Willekeurig een paar dorpsgenoten vragen naar hun ideeën over 2022 levert spontane en minder spontane reacties op. Het vervolg op ons voorpagina-artikel van verleden week.

Normaal voetballen

De pupillen van FC Uitgeest en hun trainers en begeleiders laten zich door de aanhoudende regen en een striemende wind niet weerhouden om hun partijtjes te spelen. Uitgeester Erik Glastra is bestuurder bij de club en begeleider van de jeugd onder de dertien die in de hoogste regionen van het jeugdvoetbal speelt. “Mijn wens is dat we het komend jaar weer normaal kunnen voetballen.” Erik legt uit dat de ene pupillenclub wel mag voetballen en de andere weer niet. “Een behoorlijk kromme situatie vind ik.” Maar er is meer dat op het wensenlijstje van de bestuurder staat. “Onze tribune is bijna gereed en het zou heel mooi zijn als we daar in 2022 supporters kunnen ontvangen. En bij het gereedkomen van de tribune hoort natuurlijk ook een officiële opening. Normaal hadden we ons jeugdtoernooi in sporthal De Zien, maar dat kan nu natuurlijk niet. Vandaar dat we in de buitenlucht spelen. Tja, het zou eveneens heel mooi zijn als de kantine weer open kan.” 

Horeca open

De vijftienjarige (‘Bijna zestien') Indy is druk bezig de zaken van de snackbar aan de Beatrixlaan te regelen. Er is een speciaal loket ingericht om bestellingen af te halen. Indy over 2022: "Gelukkig dat de scholen volgende week weer open gaan. Zelf zit ik op het ROC in Amsterdam. Ik werk hier om wat bij te verdienen. Normaal werk ik in de horeca in het dorp.

 

Maar alles is dicht, dus het zou mooi zijn als in het nieuwe jaar alle horeca open mag.”

Indy: “Alle horeca open.”