Helma van der Hoorn en Gerard Oud vormen het bestuur van de gefuseerde onderwijsinstelling Vonk.
Helma van der Hoorn en Gerard Oud vormen het bestuur van de gefuseerde onderwijsinstelling Vonk. (Foto: Vonk)

Vonk nieuwe naam Clusius College en ROC

Algemeen

REGIO - Het Clusius College (VMBO) en ROC Kop van Noord-Holland (MBO) fuseren. De nieuwe naam is bekendgemaakt: Vonk.

Vanaf 1 augustus 2022 gaan de onderwijsinstellingen samen verder onder de naam ‘Vonk’. De naam Vonk staat voor eenieder vanuit eigen motivatie stap voor stap te laten ontwikkelen. De onderwijsinstellingen laten de leerlingen sprankelen. Oftewel een Vonk. 

Het nieuwe logo brengt deze beweging in beeld. Het staat voor de stap omhoog, de groei en de sprong die je kunt maken binnen onze opleidingen.

Bestuurlijke fusie

De beide organisaties zijn sinds 1 januari bestuurlijk gefuseerd. Het nieuwe college van bestuur bestaat uit voorzitter Helma van der Hoorn van het ROC en Gerard Oud van het Clusius College. Vanaf 1 augustus gaan de acht vestigingen van het Clusius College en de 4 vestigingen van het ROC Kop van Noord-Holland ook voor de buitenwereld verder als ‘Vonk’. 

Nieuwe organisatie

Vanaf dat moment bestaat de gefuseerde onderwijsorganisatie uit 12 vestigingen voor 14 branches. Ondanks het vergroten van de organisatie, blijft het zich inzetten voor de kleinschaligheid waar beide partijen voor de fusie om bekend stonden.

Onveranderd

Voor huidige studenten en leerlingen zal er niet veel veranderen. Het groene karakter van de vmbo-scholen blijft bestaan. Na hun opleiding kunnen ze echter kiezen uit een breder aanbod. De aansluiting van het vmbo op het mbo zal verbeteren door meer keuzevakken en doorlopende leerlijnen binnen Vonk.

Afbeelding