Bij Lumion geloven ze dat iedereen anders is en dat iedereen op een eigen manier leert.
Bij Lumion geloven ze dat iedereen anders is en dat iedereen op een eigen manier leert. (Foto: aangeleverd)

Lumion; de school van je leven

NIEUW-WEST - Lumion is een school met gepersonaliseerd onderwijs. Daar geloven ze dat iedereen anders is en dat iedereen op een eigen manier leert. Leerlingen krijgen bij Lumion de ruimte om keuzes te maken, ambities te realiseren, zelfstandig te worden en vaardigheden te ontwikkelen zoals kritisch en creatief denken.

Lumion zit in een modern schoolgebouw aan de Vlaardingenlaan, naast metrohalte Sneevlietweg. Er zijn veel faciliteiten, zoals een science-lab, een theater, een debatzaal, gymzalen en dojo een collegezaal, een beeld- en geluidsstudio, en crea- en technieklabs. De inrichting van de lokalen en leerpleinen is helemaal aangepast op het gepersonaliseerde onderwijsconcept. Bovendien is Lumion officieel de eerste Kunskapsskolan-school van Nederland.

Op onderzoek

Leerlingen worden bij Lumion geprikkeld om anders over dingen na te denken in de lessen. Ze worden nieuwsgierig gemaakt, uitgedaagd om op onderzoek uit te gaan, samen te werken, zelfstandig en kritisch te zijn. De lessen zijn daarom ingedeeld in sessies: verwondersessie, workshopsessie, labsessie en communicatiesessie.

Coachgesprek

Leerlingen worden begeleid bij hun leerproces door een coach en hebben wekelijks een coachgesprek van een kwartier. Hierin stellen de leerlingen doelen op voor zichzelf en wordt er besproken hoe ze die doelen kunnen bereiken. Leerlingen ontwikkelen zich op deze manier op het gebied van leren, plannen, zelfstandigheid en ambities.

Kennismaken

Kennis maken met de school, kijk dan naar de mogelijkheden in coronatijd op de website: www.lumion.amsterdam. Adres: Lumion Amsterdam, Vlaardingenlaan 25.