De Oudegracht is niet berekend op grote verkeersstromen.
De Oudegracht is niet berekend op grote verkeersstromen. (Foto: Archief Rodi)

Waar LA(A)Ten we de fietsers?

Algemeen

ALKMAAR - De Laat wordt een voetgangersgebied. Dat is goed nieuws voor het winkelend publiek. Maar waar moeten de fietsers heen? De alternatieve routes baren de bewoners van de Oudegracht zorgen. GroenLinks onderschrijft dat, en dient een motie in. 

Door: Loen van Gulick

Uit onderzoek blijkt dat dagelijks 1600 fietsers de Laat-west passeren tijdens kernwinkeltijden. 75% hiervan is doorgaand verkeer. Al deze fietsstromen zullen straks gebruik maken van de alternatieve routes over de Oudegracht, Nieuwlandersingel en de Kanaalkade. De inschatting is dat zich als volgt verdeelt: 800 extra fietsers over de Oudegracht, 550 extra fietsers over de Nieuwlandersingel, 250 fietsers over de Kanaalkade. 

Knelpunten

De conclusie van gemeente Alkmaar is dat dit geen verkeersveiligheidsknelpunten oplevert. Hier zijn de vertegenwoordigers van de bewoners van de Oudegracht het niet mee eens. 

Gebrekkig onderzoek

Zij vinden dat het onderzoek nogal wat steekjes heeft laten vallen. Zo is er alleen gekeken naar het huidige fietsverkeer, terwijl auto’s, bakfietsen, elektrische fietsen, scooters en voetgangers buiten beschouwing zijn gelaten. Verder wordt er volgens hen ten onrechte gesproken over een trottoir (niet bestaand), een breedte van 7 meter (niet overal) en een representatieve steekproef (slechts een beperkt aantal herfstige dagen, tijdens coronatijd bovendien). 

Tekst gaat door onder afbeelding>>


De fietsers moeten alternatieve routes krijgen als de Laat fietsluw wordt. (Foto: Archief Rodi)

Motie

GroenLinks Alkmaar wil dat de gemeenteraad ervoor zorgt dat de alternatieve routes klaar zijn voor het extra fietsverkeer, voordat de Laat-west officieel voetgangersgebied wordt. De partij staat achter de bloeiende plannen voor de Laat als voetgangersgebied. Maar dan moet er wel voor fietsers een goed en veilig alternatief zijn. Daarom dient de partij een motie in. Deze wordt op 27 januari besproken tijdens de raadsvergadering. 

Woonstraat 

GroenLinks beargumenteert dat de Oudegracht een woonstraat is, met veel gezinnen en spelende kinderen. “De voordeuren van de Oudegracht komen direct uit op de straat. Het verkeer rijdt (gevoelsmatig) vlak voor deze deuren langs,” is de toelichting bij de motie. De inschatting is dat het aantal fietsers door de straat in de nieuwe situatie bijna 2,5 keer zoveel is. Tel daarbij de architectuur bewonderende toeristen bij op. Als hier niet goed op wordt geacteerd, levert dit ongewenste en gevaarlijke verkeerssituaties op.