Grootouders Voor Het Klimaat spandoek.
Grootouders Voor Het Klimaat spandoek. (Foto: aangeleverd)

Grootouders Voor Het Klimaat in West-Friesland

ENKHUIZEN - De beweging 'Grootouders voor het Klimaat' is in 2016 gestart. Een groep grootouders die zich zorgen maakt over de leefbaarheid van planeet aarde voor alle kleinkinderen en de generaties die na hen komen. 

Onze grootouders de grote gevolgen van de klimaatverandering waarschijnlijk niet aan den lijve ondervinden, maar zij vinden dat zij niet passief aan de kant kunnen blijven kijken hoe bijvoorbeeld jongeren er alles aan doen om machthebbers te bewegen tot drastische politieke keuzes en maatregelen. Daarom zet Grootouders zich ook in om bij te dragen aan bewustwording en om politiek en bedrijfsleven te beïnvloeden. Onder andere door pleinbijeenkomsten, voorleesacties, het geven van lezingen of het schrijven van brieven en manifesten.

Wereldwijd

Grootouders over de hele wereld maken zich ernstig zorgen over de klimaatontwikkeling. In diverse landen hebben zij zich daarom verenigd, zoals in België, Frankrijk, Duitsland, Engeland, Australië, Canada, Verenigde Staten, Noorwegen, Zweden en Denemarken.

Verandering

Grootouders Voor Het Klimaat is optimistisch over de mogelijkheid van verandering, mits voldoende mensen daaraan meewerken. Alleen met voldoende massa kan een krachtig signaal worden afgegeven en kan voldoende druk worden uitgeoefend. Om deze reden is Grootouders Voor Het Klimaat gestart met het ontwikkelen van lokale grootouders-groepen door het hele land, waaronder in de regio West-Friesland (gemeenten Hoorn, Drechterland, Stede Broec, Enkhuizen, Opmeer, Medemblik, Koggenland).

Steunen van het initiatief 

Steunen kan op verschillende manieren, zoals inschrijven op de landelijke nieuwsbrief of het doen van een donatie. Ook kun je meedoen aan activiteiten of jezelf aanmelden bij één van de landelijke werkgroepen of de lokale grootouders-groep West-Friesland. 

Informatie

Alle informatie is te vinden op www.grootoudersvoorhetklimaat.nl. Aanmelden bij de Westfriese grootouders-groep kan via: grootoudersklimaatwf@gmail.com t.a.v. contactpersoon Jan Olijve.