Haarlem een van de coronabrandhaarden van Noord-Holland.
Haarlem een van de coronabrandhaarden van Noord-Holland. (Foto: Polina Tankilevitch - Pexels)

Haarlem een van de coronabrandhaarden van Noord-Holland

Algemeen

HAARLEM – Ondanks de lockdown gaat het nog niet goed met de coronacijfers in ons land. Sterker nog: Noord-Holland is momenteel dé Omikron-brandhaard van Nederland, met Haarlem als een van de uitschieters. 

Meer besmettingen corona

In vergelijking met vorige week is het aantal positieve testen met 35 procent gestegen, zo meldt het RIVM. Het aantal ziekenhuisopnames daalt nog wel, maar deze lijn wordt wel wat vlakker. De meeste besmettingen komen van de meest dominante coronavariant van dit moment: Omikron. Deze variant kan ervoor zorgen dat de druk op de ziekenhuizen de komende tijd weer toeneemt. Aan Nederland om het niet zo ver te laten komen.

Haarlem hoge coronacijfers

Veruit de meeste besmettingen zijn er in de regio Haarlem/Haarlemmermeer/Amsterdam. Ook Edam-Volendam, Aalsmeer en Ouder-Amstel kleuren bijna vuurrood op de coronakaart van het RIVM. 

Overleden aan corona

Haarlem telde tussen 22 december en 4 januari in totaal 2219 gevallen van COVID-19, waar dat in de periode daarvoor nog 2105 coronabesmettingen waren. Toen waren er 19 ziekenhuisopnamen, tussen 22 december en 4 januari waren dat er 13. Dat aantal loopt dus vooralsnog af. Eén Haarlemmer overleed de afgelopen periode aan corona (de periode ervoor waren dat er 16).

corona cijfers haarlem kaart covid