Hulp mocht uiteindelijk niet baten voor de hardloper.
Hulp mocht uiteindelijk niet baten voor de hardloper. (Foto: NieuwsFoto.nl)

Hardloper die onwel werd in duinen overleden

112-nieuws

OVERVEEN - De hardloper die donderdag onwel werd in het duingebied bij de Oosterplas, is overleden. Het gaat om Marcel Reinders, die als onder meer arts actief was bij Telstar en als huisarts in Velserbroek werkte. 


‘Warm en aimabel mens’

“Tot ons grote verdriet is onze dokter Marcel Reinders donderdag 6 januari onverwachts overleden tijdens het hardlopen in de duinen”, zo is te lezen op de Facebook-pagina van Telstar. “Marcel was meer dan vijf seizoenen bij Telstar actief als onderdeel van de medische afdeling. Wij verliezen met Marcel een zeer bekwaam arts maar vooral ook een warm en aimabel mens.”

Ook bij de huisartsenpraktijk in Velserbroek is het nieuws hard aangekomen. “Tot ons grote verdriet is onze dierbare collega Marcel Reinders donderdag 6 januari onverwachts overleden. Wij zijn hierdoor erg van slag en hopen op uw begrip.”

Onwel tijdens hardlopen

Reinders raakte donderdag even na het middaguur onwel tijdens het hardlopen in de duinen. In afwachting van de traumahelikopter, politie en de reddingsbrigade werd hij door omstanders gereanimeerd, waarna hij naar het ziekenhuis werd vervoerd. Hulp mocht uiteindelijk niet baten.