Still uit het drieluik over het hofje van Noblet, regent Lucas Boreel en opzichteres Marja Weeteling.
Still uit het drieluik over het hofje van Noblet, regent Lucas Boreel en opzichteres Marja Weeteling. (Foto: BinnensteBuiten)

Haarlems Hofje van Noblet in lifestyle-programma BinnensteBuiten

Algemeen

HAARLEM - Vanaf vrijdag 14 januari is Haarlemse Hofjeskrant 45 gratis op te halen op de inpaktafels bij de meeste supermarkten in Haarlem, Heemstede, Overveen en Bloemendaal. In de 45ste editie staat ook onderstaand artikel over de televisie-uitzending op 19 januari in lifestyle-programma BinnensteBuiten, over het Hofje van Noblet.

Willem Brand

Monique Morshuis, redacteur televisie voor KRO-NCRV was voor een ander item in Haarlem en kwam toevallig langs het Hofje van Noblet. Ze zag er meteen voor BinnensteBuiten een lifestyle-item in. 

Beleving

Monique: “De insteek is de beleving. Hoe is het om in een hofje te wonen, om er opzichteres te zijn en wat er voor de regenten allemaal bij komt kijken om het erfgoed te onderhouden.” 

In het drieluik maken we kennis met bewoonster Tineke Broek, wiens droom uitkomt als ze in het prachtige hofje van Noblet komt wonen. Ook gaan ‘we’ op bezoek bij opzichteres Marja Weeteling, die in de regentenkamer is gefilmd met regent Lucas Boreel. 

Preuves

Regent/bestuurder Lucas Boreel: “Ik vertel over de preuves die we nog steeds bij Kerst en Pasen uitdelen. En over buitenlanders die het bijzonder vinden dat een gemeenschap vrouwen rondom een tuin woont. Het is een woonvorm die potentieel heeft voor de toekomst.” Op woensdag 19 januari wordt het drieluik - dat 13 minuten duurt - uitgezonden. Alle afleveringen zullen uiteindelijk als geheel op de website van de Hofjeskrant te zien zijn. 

De droom van Tineke Broek komt uit als ze in het hofje van Noblet komt wonen

Locaties Hofjeskrant

De Hofjeskrant ligt in Haarlem op de inpaktafels van de DEKA, AH, VOMAR, JUMBO en PLUS. In Overveen bij AH, in Heemstede bij de VOMAR, AH en Primera en in Bloemendaal bij AH en Papyrium. De Hofjeskrant is ook te volgen op Facebook en via www.haarlemse-hofjeskrant.nl.