Wie is jouw ideale klant, en hoe wil je deze bereiken?
Wie is jouw ideale klant, en hoe wil je deze bereiken? (Foto: Adobe Stock)

Online valt nog genoeg winst te behalen: 'Dé manier om veel geld te verdienen'

Steeds meer bedrijven ontdekken de kracht van online. Het is dé manier om (nieuwe) doelgroepen te bereiken. Met een schaalbaar verdienmodel kunnen ondernemers tienduizenden - zo niet honderdduizenden - euro's per maand verdienen.

Hoewel door de coronacrisis bij veel ondernemers het water aan de lippen stond, was dit bij lang niet iedereen het geval. Online bedrijven die in marketing en SEO investeren zagen hun omzet juist door het dak gaan. Een logisch gevolg, want doordat fysiek winkelen niet meer mogelijk was, ging de consument online op zoek. Deze online ondernemers stonden bovenaan in Google! Ook ondernemers die hier nog niet bekend mee waren, moesten noodgedwongen online aan de slag. Het is dan ook niet opvallend dat het aantal webshops sinds 2020 alleen maar toeneemt. 

Affiliate marketing

Wil je zelf een online onderneming starten? Zorg dat je weet waar je aan begint, en verdiep je in de verschillende mogelijkheden. Online succes krijg je doorgaans niet binnen een week. Er gaat meer tijd en geld in zitten dan je denkt. Het ligt er uiteraard aan wát je precies wilt doen. Je kunt bijvoorbeeld jouw eigen webshop starten, maar ook geld verdienen met affiliate marketing, waarbij je een product of dienst van een ander aanbeveelt en commissie ontvangt als iemand dit via jou heeft gekocht. 

'Houd gaandeweg de statistieken bij en pas je strategie daar op aan'

Doelgroep onderzoeken

Daarnaast is een duidelijke missie, visie en doelgroepomschrijving belangrijk. Wie is jouw ideale klant, en hoe wil je deze bereiken? Zorg dat je weet tegen welke problemen de doelgroep aanloopt, zodat jij dé oplossing (in de vorm van een product of dienst) kunt aanbieden. Veel ondernemers maken de fout om niet goed te onderzoeken of de doelgroep wel interesse heeft in een product of dienst. 

De kwaliteit van jouw dienst en/of product is essentieel. Mond-tot-mondreclame is de beste reclame. Als een klant ontevreden is, zullen andere potentiële klanten minder geneigd zijn om iets bij je te bestellen. Marketing, data-analyse en SEO zijn daarbij een must.

Om jouw online bedrijf een succes te maken, is het belangrijk dat je investeert. Vooral in je (online) zichtbaarheid - en optimaliseer je website zodat je goed wordt gevonden in Google. Houd gaandeweg alle statistieken bij, en pas daar je strategie op aan.

Online valt veel winst te behalen.