Afbeelding
(Foto: Yvonne ten Bruggencate)

Mascha ten Bruggencate - vervolg voorpagina

"Het heeft mij ook geleerd te genieten van nu en niets uit te stellen voor later. Bram woont al jaren in de Beemster, waar hij wordt verzorgd en werkt in een pottenbakkerij. Het is heel fijn dat hij nu weer op bezoek kan komen bij ons thuis, want in ons appartement kon hij met zijn rolstoel niet naar binnen."

Waar ben je heel erg trots op?

"Ik ben er heel trots op dat ik burgemeester ben geworden. Het is zo’n eervolle baan, dat is echt niet met een van mijn eerdere functies te vergelijken. Het mooie van burgemeester zijn is dat je een gemeenschap heel goed kunt leren kennen door vaak op bezoek te gaan. Helaas kan dat door corona minder, maar ik hoop op een heleboel bezoeken en leuke kennismakingen in 2022."

Wat zou je graag eens over doen?

"Niets. Ik heb veel leuke en interessante dingen meegemaakt, die ik best nog wel eens zou willen meemaken Maar een tweede keer is het vast minder leuk en minder spannend."

Wat zijn jouw wensen voor de toekomst?

"Ik hoop dat corona beter beheersbaar wordt, zodat we weer plannen kunnen maken. De maatregelen hebben nu grote gevolgen op onze bewegingsvrijheid en dat is nodig om het virus te beheersen. Ik houd me er netjes aan, maar ik merk dat het ook voor mij steeds moeilijker wordt. We hebben nu regelmatig overleggen met mensen die iets leuks in het dorp willen organiseren, maar niet weten wat er over een maand mag. Dus allerlei verschillende scenario’s uitwerken. Het is fijn, dat er nog steeds zoveel creativiteit bestaat om leuke dingen te blijven organiseren. 


Ik spreek ook horecaondernemers voor wie de situatie nu echt heel schrijnend wordt. Zij willen heel graag weer aan de slag, maar vanwege de maatregelen mag er nu niets. Ik hoop echt, dat we binnenkort weer gewoon samen kunnen komen, nieuwe mensen kunnen ontmoeten en ons geen zorgen meer hoeven te maken over besmettingen, ziekenhuisopnames en kwetsbare familieleden."

Welke boodschap zou je mensen willen meegeven?

"Doe een beetje aardig tegen elkaar, er is al genoeg ellende in de wereld. Dat probeer ik zelf ook te doen. En als je me iets wilt laten zien in Heiloo of wil vertellen over het dorp, dan vind ik het leuk om een keer langs te komen. Mail me op maschatenbruggencate@heiloo.nl"

Ben ik nog iets vergeten te vragen?

"We hebben sinds twee weken een hondje, ze heet Dolly. We doen ons best haar op te voeden en lopen steeds een groter rondje met haar. Ik heb nu al zin in het “zwemmen met je hond” in september in Het Baafje."