Medium Eva Slootemaker legt in haar werkkamer de Tarotkaarten.
Medium Eva Slootemaker legt in haar werkkamer de Tarotkaarten. (Foto: Rodi Media)

Wat gaat 2022 ons brengen?

Algemeen

ZAANDAM – We hebben nu wel een nieuw jaar, maar wat gaat het ons brengen? Is het einde van de corona-ellende in zicht? Krijgen we ons goede oude leven terug zonder QR-check? Of wordt het elk kwartaal een boosterprik? Komt er toch een ‘great reset’ en gaan we een nieuwe economie in onder het motto ‘build back better’? Wij kunnen niet in de toekomst kijken, maar Eva Slootemaker wel. Het bekende Zaanse medium legde voor ons de Tarotkaarten om antwoorden te krijgen op de vraag ‘wat brengt 2022?’

Paragnoste Eva Slootemaker laat de Tarotkaarten spreken over het nieuwe jaar

Maar voordat de inwoonster uit Zaandam de Rider-Waite Tarot kaarten legt, één van de populairste esoterische kaartspellen ter wereld, eerst even voorstellen. Wie is Eva Slootmaker?

Aura’s zien

Eva zag in 1962 het levenslicht in Oostzaan. Op zesjarige leeftijd ontdekte Eva dat ze andere dingen zag dan de mensen om haar. Zo zag ze onder meer aura’s (energievelden) en snapte niet dat andere mensen dat niet zagen. 

“Gelukkig werd dit niet gek gevonden in onze familie. We zijn heel spiritueel ingesteld”, vertelt Eva. “Ik vond het heel normaal dat ik dingen kon aanvoelen en meer zag dan andere mensen. Dat duurde tot ik een jaar of tien was. Tot rond m’n twintigste was ik mijn gave zelfs kwijt.”

Begeleiding

Op een gegeven moment nam haar moeder Eva mee naar de Zaandamse magnetiseur Gerrit Karten. De huiskamer van zijn woning op de Meidoornstraat zat vaak vol mensen die waren ‘uitgedokterd’ in het reguliere circuit en bij hem verlichting van hun klachten zochten via magnetiseren. Oftewel ‘simpele’ handoplegging. 

Gerrit Karten zag dat Eva op spiritueel gebied veel in haar mars had, maar oordeelde streng ‘als je er klaar voor bent, kom dan maar terug. Dan zal ik je begeleiden.’ Dat deed hij ook toen hun levenspaden elkaar weer kruisten.

We gaan een kwetsbaar en lastig jaar tegemoet

Eva zat vervolgens niet stil en volgende diverse cursussen. Onder meer in intuïtieve ontwikkeling, automatisch schrijven en Tarotkaarten leggen. Vanaf 2003 ging ze als professioneel medium aan de slag. Als corona geen roet in het eten gooit, is Eva te vinden op spirituele beurzen en geeft ze in haar huis ‘readings’. 

Dit doorgeven van boodschappen en/of bevestiging van wat er is gebeurd in je leven - of staat te gebeuren - doet ze ernstig goed. Zo gaf ze over een privésituatie van schrijver dezes een serie verbluffende zaken door. Wat Eva vertelde sloot naadloos aan op wat er met wetenschappelijk onderbouwde argumenten werd gezegd over de betreffende kwestie. 

Nuchtere instelling

“Als medium fungeer ik als ‘doorgeefluik’. Ik ben dan een verbinding tussen de voor de meeste mensen onzichtbare wereld en de stoffelijke. Ik ga daarvoor in trance. Ik werk vooral via het leggen van de Tarotkaarten. De kaarten zeggen veel over de processen waar je in zit. Ook gebruik ik numerologie. Ik snap dat sommige mensen sceptisch zijn. Zelf kijk ik er ook nuchter tegenaan”, zegt Eva over haar bijzondere gave. Om lachend te vervolgen: “Al blijk ik in mijn readings wel een kei in zwangerschappen verraden.”

Dat ze beslist een bijzondere gave heeft, werd onderstreept op een beurs waar Eva aan deelnam. “Een jonge vrouw had op weg naar de beurs aan haar overleden vader gevraagd ‘als je mij echt een boodschap kunt geven, laat Eva dan zeggen dat ze een vissenkom ziet met een goudvis erin. Een gek voorbeeld dat je niet kunt verzinnen. Ik gaf dit beeld vervolgens feilloos aan haar door.” Eva wordt in haar spirituele werk bijgestaan door haar persoonlijke gids Judas genaamd.

Genoeg over de gaven van Eva Slootemaker, hoog tijd om de Rider-Waite kaarten te leggen op de vraag: ‘Wat brengt 2022?’

Eerst zegt ze gedecideerd; “Ik ben er nooit zo voor om een jaar te voorspellen. Maar vind het ook leuk om te zien wat de kaarten zeggen over wat er op ons afkomt.” 

De Geliefden

Eva legde per maand een Tarotkaart in een cirkelvorm, met in het midden de kaart De Geliefden. “We leven nu in het jaar van de zes. De kaart ‘De Geliefden‘ staat met het cijfer zes voor keuzes maken. We gaan een kwetsbaar en lastig jaar tegemoet. Een jaar waarin we de balans gaan zoeken. Voor de eerste maanden van het jaar komen kaarten tevoorschijn als De Dood en De Magiër. Kaarten die staan voor verandering. Het doorbreken van oude patronen. Met de kaart De Hogepriesteres voor maart en De Zon in april wordt het tijd om dingen achter ons te laten. De balans te zoeken. Ons leven in de zomer komt aardig richting het ‘oude normaal’. Er is weer meer mogelijk. De zomer ‘ligt’ heel goed als ik naar de kaarten kijk. De kaart De Dwaas in mei geeft aan dat we het lastige eerste half jaar van 2022 achter ons kunnen laten.”

Overgangsfase

“De Keizerin in juni en De Hogepriester in juli geven in de zomer een tijd van groei en vruchtbaarheid aan. We gaan augustus/september in met de kaarten De Ster en De Maan. Die geven weer beperkingen aan, maar niet zo heftig als nu. De kaart De Wereld staat voor ‘we gaan de goede kant op, maar langzaam’. Noem het de overgangsfase. Waarbij De Toren voor de maand november naar voren komt als ‘het oude afbreken’. Samenwerking. Alles is niet meer zo heftig want de basis waar de toren op is gebouwd, is sterk genoeg om ons te beschermen. Dat geeft de laatste kaart in de legging ook aan: De Wereld. Het afsluiten van oude processen.”

Dus geen ‘great reset’ maar terug naar het oude normaal?

“Al met al wordt 2022 een jaar van langzaam vooruit gaan. Een overgangsjaar met ups en downs. Dit moest gebeuren. We zijn er nog niet uit, maar wel op de goede weg. We moeten nog dingen overwinnen. Het zal tot 2024/2025 duren voordat we bij het oude normaal terug zijn. Maar dus geen ‘great reset’.”

Zie voor meer informatie www.evaslootemaker.nl

Links, tekening van Judas, de spirituele gids van Eva en rechts de Tarotkaart van het jaar 2022, De Geliefden.