Het Noorderpark.
Het Noorderpark. (((Foto: Wendy Ruittemanz/RM)))

Uitkomsten van gesprek over Noorderpark

Algemeen

NOORD - Het stadsdeelbestuur Noord en een groep bewoners hebben afgelopen maanden gesprekken gevoerd over het Noorderpark in Amsterdam-Noord. Ze hebben het gehad over op welke punten de plannen kunnen worden verbeterd. En hoe het stadsdeel de bewoners in de toekomst beter kan betrekken bij de plannen voor het park.

De betrokken bewoners hebben in de gesprekken aangegeven zich zorgen te maken over de aanleg van een activiteitenterrein in het park, het kappen van bomen, het weghalen van struiken en het maken van verschillende paden en routes in het middengedeelte van het park. Ook is gesproken over de organisatie van evenementen in het park, over wat past bij het park en hoe groot evenementen mogen zijn. Door de gesprekken is er een aantal aanpassingen gemaakt in het oorspronkelijke ontwerp. Deze zijn hier te vinden.

Verder komt er een klankbordgroep voor het Noorderpark. Met als doel om een structureel gesprek met bewoners en ondernemers te voeren over de ontwikkeling, het gebruik en het beheer van het Noorderpark. Het streven is een brede samenstelling, zodat alle belangen goed vertegenwoordigd zijn aan tafel. Wie interesse heeft in het inzien van de verslagen van de gesprekken rond het Noorderpark of om deel te nemen aan de klankbordgroep Noorderpark kan een e-mail sturen naar bestuursondersteuning.SDN@amsterdam.nl.