Afvalpunt wordt plek voor groen

NOORD - Het vroegere afvalpunt in Buiksloterham in Amsterdam-Noord wordt een groene plek voor de buurt. Vanaf deze week start de gemeente met het werk. Er is samen met bewoners een ontwerp voor de inrichting gemaakt. De planning is dat het bestuur van stadsdeel Noord eind januari een besluit neemt over dit ontwerp. Half juni kan de nieuwe plek dan open gaan.

De gemeentewerf zit nog op deze plek aan de Struisgrasstraat. Het afvalpunt is eind 2020 vertrokken. Tot 2026 wordt deze vrije ruimte een tijdelijke plek voor groen, sport en spel. In 2026 start de gemeente met de ontwikkeling van deze kavel. Het is de bedoeling dat hier dan onder andere een basisschool, woningen en productieve bedrijven komen. Vanaf 10 januari wordt gewerkt aan het verbeteren, schoonmaken en opruimen van de bodem. Sloopbedrijf RGS voert het werk uit. Het bedrijf besteedt veel aandacht aan duurzaam werken en het hergebruik van materiaal. Met RGS is afgesproken dat er voor 09.00 uur ´s ochtend en na 17.00 uur ‘s middags geen geluidsoverlast mag zijn. Overdag zullen bewoners wel enige geluidshinder ervaren. Het werk vindt plaats binnen de hekken van het kavel. RGS belemmert de doorgang naar woningen niet.

Het ontwerp moet passen bij de ambities voor Buiksloterham, de wet- en regelgeving en het algemene beleid van de gemeente. Omdat het om een tijdelijke inrichting gaat, is er een beperkt budget beschikbaar. Na goedkeuring van het bestuur, wordt het ontwerp gepubliceerd op de projectpagina van Buiksloterham.