Het Caland een prettige plek voor nieuwe leerlingen.
Het Caland een prettige plek voor nieuwe leerlingen. (Foto: Pixabay)

Van basisschool naar Calandlyceum

NIEUW-WEST - Overstappen naar een middelbare school is best spannend. Op het Calandlyceum hebben de onderbouwklassen daarom een eigen plek in het gebouw gekregen. Zo is het Caland een prettige plek voor nieuwe leerlingen.

De eerste- en tweedeklassers hebben hun thuisbasis in een apart gedeelte van het gebouw; de westvleugel. Zij hebben een eigen ingang, een eigen schoolplein en een eigen kantine: helemaal gereserveerd voor eerste- en tweedejaars. Op deze manier leren zij elkaar en de docenten goed kennen. Het is overzichtelijk en veilig.

Eigen verdieping

De onderbouw is verdeeld in twee teams: team-A en team-B. Elke team heeft zijn eigen verdieping in de westvleugel en een eigen docententeam.

De A of de B is eigenlijk een kleine school in het grote schoolgebouw. Zo heeft het Calandlyceum de voordelen van een grote school, met veel kunst, sport en innovatie, maar is het ook een persoonlijke, kleinschalige school.

Brede brugklassen

In de onderbouw zitten leerlingen met verschillende basisschooladviezen bij elkaar in de klas. Op die manier kunnen leerlingen van elkaar leren en halen zij bij elk vak het beste uit zichzelf. Iedereen heeft een breed aanbod en kan ook nog kiezen voor verdieping en projecten in de daltonbanden. Het Calandlyceum is een cultuurprofielschool, een technasium, maar ook de sportiefste school van Nederland.

Het adres van het Calandlyceum is Pieter Calandlaan 182. Voor meer informatie: www.calandlyceum.nl.