Stichting ESIM wordt ontbonden

ZAANSTREEK - Het bestuur van Stichting Evangelische Samenwerking in de Media (ESIM) heeft  besloten om uiterlijk 1 maart 2022 te stoppen met het maken van radio-uitzendingen en de Stichting ESIM per 1 maart 2022 te ontbinden. 

Op 22 februari tussen 19.00 en 20.00 uur is de laatste uitzending van het programma 'Actueel'. Daarin worden de luisteraars geïnformeerd over de ontbinding van ESIM. De afsluiting is een zegenbede.  

In oktober 1991 werd de Stichting Evangelische Samenwerking in de Media (ESIM) door een aantal Zaanse kerkgenootschappen opgericht. De doelstelling van ESIM was en is: ‘Het goede nieuws brengen. De kern van deze boodschap is dat God omziet naar mensen. Zijn trouw en liefde blijkt uit de komst van Zijn Zoon Jezus Christus als Redder van de wereld.’

Met veel enthousiasme hebben bestuursleden en programmamedewerkers zich in de afgelopen dertig jaar ingezet om mooie radioprogramma’s te maken. Zo werden er tot medio 2019 op zondagmorgen kerkdiensten uitgezonden, was er enkele jaren een kinderprogramma, ‘Muziek met een boodschap’ (eerst op zondag, de laatste paar jaar op dinsdag), maandelijks een interview in 'Kerk Actueel', circa tien jaar twee keer per maand ‘Elke Nacht’, ‘Het geweten’.

Door de diverse ontwikkelingen in de maatschappij werd het steeds moeilijker om goede programma's te maken. Want net als zoveel andere organisaties die voor hun activiteiten afhankelijk zijn van vrijwilligers kampt ook ESIM met een tekort aan programmamedewerkers. Via andere kanalen (livestream, social media en televisie) zijn evengoed kerkdiensten en andere christelijke programma's te bekijken.