Met een nieuw promotieconcept zet Jaap Klaver uit De Rijp, aan de rand van het gebied, de Zaanstreek en zijn monumentale erfgoed nog meer op de kaart.
Met een nieuw promotieconcept zet Jaap Klaver uit De Rijp, aan de rand van het gebied, de Zaanstreek en zijn monumentale erfgoed nog meer op de kaart. (Foto: Marie-Christine Koestal)

Zaanstreek nóg meer op de kaart

Vervolg voorpagina

op maat maken. Het is een win-winsituatie; de groep heeft een geslaagd dagje uit, de ondernemers maken extra omzet en de kans is groot dat het gezelschap in een of andere vorm terugkomt, omdat je het gebied op de kaart hebt gezet of omdat ze nogmaals een arrangement willen afnemen. Dagje De Rijp is in tien jaar echt een begrip geworden. Nu is het tijd om het model uit te rollen over de provincie, te beginnen bij de Zaanstreek. Daarvoor zoek ik gastvrije ondernemers met een hoog serviceniveau. Niet alleen zijzelf maar ook andere ondernemers in het gebied hebben daar profijt van.” Vanuit Dagje De Rijp levert Klaver het concept en ondersteuning. Meer info: www.dagjederijp.nl

Corona heeft de waardering voor uitjes in eigen land versterkt. De afgelopen twee jaren bracht een groot deel van de Nederlanders vakantie in eigen land door. Ook dit jaar is het geval, dat heeft een groot representatief onderzoek door de ANWB vorig maand uitgewezen. Zo’n acht op de tien Nederlanders is van plan om dit jaar op vakantie te gaan. Een meerderheid verwacht hun vakantie dichtbij huis te vieren. Voor ingezetenen is Nederland dit jaar naar verwachting het populairste vakantieland. Vakantiegangers zoeken zowel de rust in de natuur, als de drukte in een stad. Er wordt naar verwachting veel gewandeld en gewinkeld. 

Dat is goed nieuws voor de Zaanstreek, waar mogelijkheden voor beide activiteiten volop aanwezig zijn.