Trainingen en onderlinge wedstrijden zijn weer toegestaan.
Trainingen en onderlinge wedstrijden zijn weer toegestaan. (Foto: FC Uitgeest)

We mogen weer voetballen!

UITGEEST -  Sinds 15 januari is het weer voor iedereen mogelijk om te trainen en het spelen van onderlinge wedstrijden op de club. Op het veld én in de zaal, zonder beperkingen in groepsgrootte of tijdstip.

Bereid je voor op de competitie

De kantine mag niet open, wel kan weer het consumptie-afhaalloket worden gehanteerd. Mensen van 13 jaar en ouder moeten daarbij wel een mondkapje dragen. Kleedkamers mogen open, op vertoon van een coronatoegangsbewijs door sporters van 18 jaar en ouder. Daarnaast dient in de kleedkamer een mondkapje te worden gedragen door sporters van 13 jaar en ouder. Voor de zaalvoetbal is een coronatoegangsbewijs vereist voor sporters van 18 jaar en ouder. Publiek is niet welkom.

Vervolg competitie

Dinsdag 25 januari is er weer een nieuwe persconferentie met mogelijk verdergaande versoepelingen. Voor het vervolg van de competitie zet FC Uitgeest nu in op het weekend van 29 en 30 januari. Dit betekent dat alle competitie- en bekerwedstrijden tot en met 28 januari vervallen. 

Wedstrijdfit

 De afgelopen weken hebben met name de senioren voetballers niet kunnen voetballen. Juist voor deze groep is het raadzaam om zo snel mogelijk weer in actie te komen en zich voor te bereiden op de herstart van de competitie. Organiseer  trainingen, interne partijtjes of toernooien om de voetballers weer wedstrijdfit te maken voor het vervolg van het seizoen. Kijk voor inspiratie op www.knvb.nl

Verantwoordelijkheid

Het omikron virus is zeer besmettelijk is. FC Uitgeest vraag alle voetballers daarom om zich goed aan de basisregels te houden, ook wie gevaccineerd is.