Vanuit het gemeentehuis wordt nu samen met de andere BUCH gemeenten het participatietraject aangepakt.
Vanuit het gemeentehuis wordt nu samen met de andere BUCH gemeenten het participatietraject aangepakt. (Foto: Bert Westendorp)

Verder onder vleugels van BUCH

UITGEEST - Gemeente Uitgeest is 1 januari uitgetreden uit IJmond Werkt!. De dienstverlening is overgenomen door gemeente Uitgeest en haar samenwerkingspartners HALtewerk, WNK en Jongerenpunt Check-in. IJmond Werkt! heeft een participatietraject voor mensen met een arbeidsbeperking in de ruimste zin van het woord. Gemeente Uitgeest heeft die taken voor Uitgeest nu overgenomen.

Gemeente heeft samenwerking IJmond Werkt! opgezegd

Niet onverwacht, zo reageert woordvoerder Merel de Vries van IJmond Werkt!. “Uitgeest heeft meer met Kennemerland dan met de IJmond. Het is eigenlijk logisch dat Uitgeest, behorende bij BUCH (Bergen/Uitgeest/Castricum/Heiloo) gemeenten, sinds begin dit jaar samenwerkt met BUCH en de banden met IJmond Werkt! nu heeft doorgesneden. Dat is overigens in goed overleg gegaan. Er waren al heel lang gesprekken over die overstap en dat is allemaal heel soepel verlopen. Al de mensen uit gemeente Uitgeest die bij ons in een re-integratie project zaten, zijn overgegaan naar de nieuwe situatie.” 

Ingelicht

“De mensen zijn hier tijdens een informatiebijeenkomst over ingelicht. De betrokken inwoners hebben hierover ook een brief gekregen. De uittreding uit de gemeenschappelijke regeling IJmond Werkt! betekent dat Uitgeest op dezelfde manier gaat werken als de gemeentes Bergen, Castricum en Heiloo. Zo kan de dienstverlening binnen de gemeentes nog effectiever worden ingezet”, laat gemeente Uitgeest weten. 

Vragen

Wie vragen heeft over de veranderingen, kan mailen naar: sociaalteamuitgeest@debuch.nl, of bellen naar gemeente Uitgeest via 14 0251.