Gezond op de fiets, gezellig wat 'snavelen en tafelen', het kan tijdens het project Doortrappen bij de buurthuizen in Zaanstreek-Noord.
Gezond op de fiets, gezellig wat 'snavelen en tafelen', het kan tijdens het project Doortrappen bij de buurthuizen in Zaanstreek-Noord. (Foto: aangeleverd)

Proef op 23 april je buurthuis op de fiets in project ‘Doortrappen’

Algemeen

ZAANSTREEK-NOORD - De buurt- en dorpshuizen in Zaanstad-Noord houden, in samenwerking met gemeente Zaanstad, op 23 april het project ‘Doortrappen’. De fietsroute langs de Zaanse buurt/dorpshuizen.

Deelnemers kunnen starten op een locatie naar keuze. De deelnemende buurthuizen zijn: Dorpshuis De Horn in Krommeniedijk, de Noorddam, Westknollendam, de Kwaker, Westzaan, buurtcentra A3 in Assendelft, De Lorzie in Wormerveer, de Pelikaan in Krommenie, de Vuister in Koog aan de Zaan en Buurthuis Het BrandtWeer in Koog aan de Zaan.

Je fietst langs deze acht buurt-/dorpshuizen en geniet overal van een hapje en drankje. Aangezien elk buurthuis zijn eigen activiteiten, geschiedenis en mogelijkheden heeft kunnen de deelnemers letterlijk en figuurlijk ‘proeven’ wat een buurthuis te bieden heeft. Samen op de fiets genieten van een mooie tocht langs de buurthuizen in de regio.

Proef je buurthuis!

Sinds 2016 organiseren de buurthuizen ‘Proef je buurthuis’ voor fietsers. De organisatoren ervaren dat deelnemers uit (andere) dorpen of buurten terugkomen, omdat ze door het bezoek iets hebben gezien, waarvoor ze uitgebreider informatie willen. De fietstocht langs de buurthuizen is ongeveer 30 km en met aanschaf van een inschrijfkaart van €3,- bij één van de buurthuizen, kunnen de fietsers deelnemen. 

De vrijwilligers vertellen meer over het buurthuis en de activiteiten. Daarnaast hebben de buurthuizen met elkaar afgesproken wat er geserveerd wordt, zodat de deelnemers op elke plek kunnen genieten van een ander hapje en drankje. ‘Proef je buurthuis’ start op 23 april tussen 10.00 en 12.00 uur, De sluiting is 16.00 uur. 

Doortrappen tot je 100ste

Doortrappen is landelijk programma om 65+’ers langer, veiliger en met plezier te laten fietsen. Acht gemeentes in Vervoerregio Amsterdam zijn onderdeel van dit programma, waaronder gemeente Zaanstad. Doortrappen motiveert ouderen om zelf maatregelen te nemen om veilig te blijven fietsen. Dit doen zij met behulp van praktische fietstips, handige oefeningen om soepel te blijven en leuke activiteiten in en rondom Zaanstad. Kijk voor meer informatie op doortrappen.nl