Fiets.com is ook tweede paasdag open van 11.00 tot 16.00 uur. De werkplaats is wel gesloten.
Fiets.com is ook tweede paasdag open van 11.00 tot 16.00 uur. De werkplaats is wel gesloten. (Foto: Dirk Karten)

‘Keuze maken op uiterlijk E-Bike zorgt echt voor foute aankoop’

Algemeen

WORMERVEER – “De tijd dat de fietsverkoper zijn vieze handen van het sleutelen aan de stofjas afklopte voordat hij de klant te woord stond is echt voorbij. Ons tien man sterke monteursteam voeren 10.000 onderhoudsbeurten per jaar uit. De klant komt eerst binnen bij onze aparte servicebalie. Daar werken ook mensen uit de automotive branche. Door hun hoge technische kennisniveau zijn ze gespecialiseerd in het maken van de juiste diagnose van de werkzaamheden”, stelt Jos Wiebring, manager bij Fiets.com, Plein 13, nummer 59 in Wormerveer.

Fiets.com in Wormerveer goed voor 10.000 onderhoudsbeurten per jaar

De fietsbranche is nog steeds een groeiende sector. Bovendien zorgen de oplopende brandstofprijzen voor een boost in fietsverkopen. Fietsen is duurzaam en gezond. “Het is een sterk veranderende branche is die veel professioneler wordt”, meent Jos. Hij is al vele jaren werkzaam bij Fiets.com, de speciaalzaak van ondernemer Nico Vriend. Deze fietsenspeciaalzaak is een vaste waarde in Wormerveer en groeit nog altijd gezond door. “Inmiddels maakt de derde generatie Vriend zich op voor de opvolging. Mijn twee zonen worden klaargestoomd in dit mooie vak”, vertelt Nico.


Jos Wiebring: “Wil je de juiste fiets kopen, dan moet je er eerst op de fiets van je keuze stappen om te ervaren hoe hij rijdt.”   

‘Ondergeschoven kindje’

Met het klimmen van de temperaturen begint ook het recreatieve fietsseizoen. Maar willen we weer onbezorgd op de E-Bike vele kilometers maken, dan is het wel zaak op tijd én het juiste onderhoud uit te laten voeren. “Service en onderhoud is helaas het onderschoven kindje. En dat terwijl een elektrische fiets juist meer onderhoud nodig heeft dan een reguliere fiets. Vooral de aandrijving van E-Bikes met een middenmotor krijgen het zwaar te verduren omdat de ketting of snaar de achterwielen voortduwt. De draaiende delen van een E-Bike worden daardoor veel zwaarder belast. Je loopt genadeloos problemen op als je niet tijdig een servicebeurt laat uitvoeren”, zegt Jos (62). De manager weet waar hij over praat. Vanaf z’n twintigste ligt zijn hart bij de techniek en met name de fietsenbranche. Met een scherp oog voor de laatste technische ontwikkelingen laat hij vol trots de nieuwste modellen zien in de 1200 m2 grote showroom.

Je loopt genadeloos problemen op als je niet tijdig E-Bike onderhoud geeft

Jos: “Neem dit model: alle kabels zijn schitterend in het frame weggewerkt. Je ziet geen lelijke lasnaden meer in het frame. De aandrijving gaat via een snaar. Geen vette of te slappe ketting meer. De accu is uitneembaar in het frame weggewerkt. Maar of dit de fiets is die je moet hebben weet ik niet. Een keuze puur op het uiterlijk maken zorgt echt voor een foute aankoop. Wil je de juiste fiets kopen, dan moet je er eerst op de fiets van je keuze stappen om te ervaren hoe hij rijdt. Daarom is een fysieke fietswinkel zo belangrijk. Los van de service en onderhoud.”


Bij Fiets.com worden 10.000 onderhoudsbeurten per jaar uitgevoerd.  Wie een service-abonnement afsluit voor het jaarlijkse onderhoud krijgt vanzelf een seintje ‘uw fiets is aan de onderhoudsbeurt toe’.    

Ook accessoires

Ook al doet de naam .com denken aan een ‘internet dozenschuiver’, het bedrijf van eigenaar Nico Vriend is al meer dan veertig jaar een solide fietsenzaak waar de klant gewoon kan binnenstappen. Waar je niet alleen alle bekende fietsmerken tegenkomt, inclusief het eigen merk Icycle, maar ook muren vol accessoires.


Volop accessoires. 


Aan accessoires geen gebrek bij Fiets.com. 

Service abonnement

“Wie een service abonnement afsluit voor het jaarlijkse onderhoud krijgt vanzelf een seintje ‘uw fiets is aan de onderhoudsbeurt toe’. Handig: je kunt online zelf het moment inplannen. En op verzoek is een haal- en breng service mogelijk. Wil je op de reparatie wachten, dan kan dat in onze gezellige ontvangstruimte onder het genot van een kopje koffie of thee”, licht Jos toe.


De koffie staat (bijna) klaar in de wachtruimte waar je ook met eigen ogen kunt zien hoe je fiets wordt gerepareerd. 

Accu revisie met garantie

Tip: ook al lopen er de nodige verkoopadviseurs rond, het is spitstijd op zaterdagmiddag. Dan kan het voorkomen dat je even moet wachten op persoonlijk advies en het rijklaar zetten van de fiets voor een proefrit. Ook goed om te weten: heb je problemen met je accu in de E-Bike die bij Fiets.com is gekocht, dan kan deze bij veel modellen gereviseerd worden. Inclusief 24 maanden BOVAG garantie.

Zie voor alle modellen, service en accessoires de website www.fiets.com


Kijk.je in de wachtruimte.
Jos Wiebring: "Een ‘E-Bike heeft juist méér onderhoud nodig dan een reguliere fiets."
10.000 onderhoudsbeurten per jaar....
Wanden vol accessoires, keuze genoeg.
Ook voor accessoires is Fiets.com het juiste adres.