Intuïtief getekend model.
Intuïtief getekend model. (Foto: aangeleverd)

Intuïtief Model Schilderen bij Perspectief

Algemeen

BAKKUM – Bij Perspectief in Bakkum komt zondag 13 februari van 9.30 tot 16.30 uur Henk van Dam een workshop Intuïtief Model Schilderen geven. Henk woont een groot gedeelte van het jaar in de Franse Herault waar hij inspiratie opdoet voor zijn werken. De rest van het jaar woont en werkt hij op De Woude. 

Van Dam’s werkwijze is intuïtief en abstraherend: de verf wordt in lagen opgezet, geschuurd en gespoeld waardoor er telkens resten ontstaan van waaruit verder gewerkt kan worden. Hij komt naar Perspectief in Bakkum om belangstellenden met zijn manier van werken kennis te laten maken. 

Van Dam: “Tijdens het eerste dagdeel gaan we de motoriek stimuleren door links en rechts en tweehandig naar (ongekleed) model te tekenen in snelle poses. Na de lunch wordt met acryl naar model gewerkt. Aan het einde van de workshop worden alle werken besproken.”

Alle materialen en een lunchpakketje dienen zelf meegenomen te worden. Voor meer informatie en aanmelden via het aanmeldingsformulier zie de website of per mail: activiteitenperspectief.nl