In de cursus komen thema's zoals school en vriendschap aan bod.
In de cursus komen thema's zoals school en vriendschap aan bod. (Foto: aangeleverd)

Cursus biografisch schrijven

HEILOO - 28 januari start in de bibliotheek van Heiloo een korte cursus biografisch schrijven. 

Cursisten schrijven verhalen rond verschillende thema’s. Bijvoorbeeld geboorte, school en vriendschap. De verhalen kunnen variëren van momenten/herinneringen zonder clou, anekdotes, tot verhalen met een kop en een staart.

Margreet Schouwenaar is dichter, oud stadsdichter en kinderboekenschrijfster. Margreet: "Jij bent de enige die met jouw ogen kan kijken. De enige die weet hoe het voor je is om te bestaan. Geen uur van jouw leven is inwisselbaar voor een uur uit het leven van een ander. Ieder leven is een wereld op zich en er is niemand zo goed thuis in de wereld die jij bent als jijzelf. Valt er een betere reden te bedenken om je eigen bestaan te kiezen als inspiratiebron bij het schrijven?"

Soms herinner je je in eerste instantie weinig maar door er over te praten, te denken en te schrijven krijg je snel ideeën. De cursus is voor iedereen die plezier heeft in schrijven. De groep is klein en deelnemers krijgen uitgeschreven feedback op hun werk.

Meer informatie 

Start: vrijdagmiddag 28 januari van 14.00 tot 16.00 uur. Duur: vier bijeenkomsten om de veertien dagen. Data: 28 januari, 11 en 25 februari en 11 maart. Plaats: Bibliotheek van Heiloo. Voor inlichtingen en/of opgave: info@margreetschouwenaar.nl of 072 5332418.